GaborSzakacs

Ékkövek egy gazdag olasz gardróbtúrán

2018. február 28. - gaborszakacs

Korunk technológiai újításaiból és a tradicionális olasz kultúra találkozásából született a Dolce & Gabbana legújabb kollekciója. Domenico Dolce és Stefano Gabbana 2018-as őszi ready-to-wear gyűjteménye a márkára jellemző barokkos túlzásokból, a katolikus vallás meghatározó jegyeiből és a jellegzetes itáliai művészetek összefonódásából kelt életre.

11_158.jpg

dg_drone.jpg

Drónok mutatták be a 2018-as őszi ready-to-wear kollekció táskáit a show első perceiben

Domenico Dolce és Stefano Gabbana 2018-as őszi ready-to-wear gyűjteménye a tőlük megszokott gazdagságot, déli temperamentumot és magával ragadó hangulatot hozta el a milánói divathétre. A bemutató hosszú széksoraiban helyet foglaló és az online közvetítést követő rajongók legnagyobb megdöbbenésére a show ezúttal egy modern újítással kezdődött. Egyenletesen lebegő drónokon érkeztek meg a szezon színes kézitáskái a jövőbe mutató, ugyanakkor kortalan divat jegyében. A kor vívmányait kihasználó divatházra a sajtó kritikusai azóta a személytelen szexizmus vádját akasztották - ezzel nem értek egyet. A nyolc drón elvonulása után megjelentek a valódi modellek is, akik Rihanna és Bruno Mars zenéjére lépdelve bemutatták a teljes őszi kollekciót.

Fekete csipkék, formás ceruzaszoknyák, printelt angyalkákkal díszített felsők, kiváló minőségű hímzések, szicíliai stílusban díszített ruhák és elképesztő ékszereik forgataga váltotta egymást. A szigorú katolikus neveltetésű olaszok a hitrendszerükhöz tartozó Szűz Anyát és a Jézus szenvedéseire utaló keresztet gyakran magukon viselik, így a Dolce & Gabbana tervezői sem hagyhatták ki ezeket a szent ereklyéket. Érdekesség, hogy a show színpada is egy templomra emlékeztető díszletként funkcionált. Az oltártól érkező modellek színes pólói és finom bársonyai, vatikáni ihletésű formaruhái nem liturgikus feliratokkal lettek ellátva, hanem egyszerű szlogenekkel. A feszes feketék ünnepi hangulatot hordoztak, a fénylő selymek, a vibráló brokátok és jacquard-ok főúri eleganciával, a sportos lazaság, a feltűnő állatminták és a tollas kabátok fashionista megjelenéssel látták be a szetteket. A gazdag művészi kidolgozottság egy pillanatig sem veszíti el fényét a túlzásnak tűnő végtelen csecsebecsék világában. Az egyik ámulatból a másikba zuhanó divatgyülekezet pedig már most tűkön ülve várja, hogy a DG üzletek polcairól is megvásárolhassa ezeket a feltűnő és minden milliméterében stílusos olasz darabokat. Engem újra meggyőztek és titeket?

A katolikus vallás, a hit és a divat jól megfér egymás mellett a Dolce & Gabbana 2018-as őszi kollekciójában

A márkára jellemző elemeket vonultatott fel Domenico Dolce és Stefano Gabbana

40.jpg

Photos: Kim WestonArnold / Indigital / Venturelli / Getty Images Hungary

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1613702392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása