GaborSzakacs

Dolce! Dolce! Dolce!

A stílusos olasz nők nyomában

2016. október 09. - gaborszakacs

Dél-olasz motívumokkal, giccsbe hajló elemekkel, tésztás printekkel és vidám színekkel mutatta be a Dolce & Gabbana a 2017-es tavaszi kollekcióját a milánói divathéten. Domenico Dolce és Stefano Gabbana élettel teli, pompás gyűjteményét a digitális korszak mobilmániás fiatalsága és a tradicionális itáliai öltözködés találkozása ihlette. Szupermenő darabok nem csak szelfizőknek!

1_48.jpg

A Dolce & Gabbana tervezői évek óta a jellegzetes olasz motívumok, minták és díszítések felelevenítésével állítják elő legfrissebb kollekcióikat. A 2017-es tavaszi szezon ready-to-wear bemutatóján a jól bevált klisék mellé a digitális technológia vívmányait is alkalmazták, ezzel egy sokkal modernebb, korszerűbb gyűjteményt hoztak létre. Stefano Gabbana a közösségi média lelkes használója, Instagram oldalán hónapok óta gyűjti és megosztja a Dolce & Gabbana feliratokkal ellátott, piaci bódékban árusított, silány minőségű, hamis termékek fotóját. A gazdag anyagot felhasználva készítették el - Domenico Dolcével - a D&G nyomatos pólóikat, amelyeket ironikus válasznak szántak a bóvli hamisítványokkal szemben.

A tavaszi kollekció bemutatója a mobilozó-szelfiző srácok és az utcai táncosok életképével indult. A hip-hop elemekkel dúsított, ősi nápolyi tarantella jellegzetes mozdulataival és taktusaival ízig-vérig nápolyi hangulatot teremtettek a színpadra. A kifutón megjelenő vidám, fiatal, üde kollekció a felvezetésben mutatott energiát és dinamizmust vitte tovább. A tradicionális itáliai női viseletek, a finom csipkeruhák flitteres dzsekikkel, díszes katonai kabátkákkal és aranyozott tiarákkal egészültek ki. A merésznek tűnő, szuperszűk ceruzaszoknyákat könnyű felsőkkel párosította Dolce és Gabbana, a fűzővel kombinált, harang alakú ruhákkal pedig a lábvillantós darabokat ellensúlyozta. Az újítást a tészta-, fagylalt-, hal- és virágminták adták, ezeket könyvespolc vagy éppen dob formájú kézitáskákkal egészítette ki az olasz tervezőpáros. Elképesztő! A bohém kreációkat a mediterrán hétköznapok gasztronómiai és vallási jelképeivel fokozták, a világító fejdíszek és cipősarkak a látottakat egészen a giccs határára terelték. Összességében egy végtelenül vidám és élő gyűjteményt kaptunk a Dolce & Gabbana tervezőasztaláról, ami tele van érzelmekkel, intelligens humorral és alázattal a több évszázados múltra visszatekintő, legendás olasz design iránt. Elfogult vagyok, kövezzetek meg érte, de nekem ez a kollekció nagy kedvencem lett. És Nektek?

25_3.jpg

Photo: Yannis Vlamos / indigital.tv

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr8311745665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása