GaborSzakacs

Hamisítatlan olasz életérzés a Dolce & Gabbana kollekciójában

2017. május 21. - gaborszakacs

Anyák, lányok, testvérek, barátok és kisgyermekes családok számára készített egy különleges kollekciót a Dolce & Gabbana. Domenico Dolce és Stefano Gabbana a 2017-es őszi ready-to-wear gyűjteményében az olasz hagyományokat a modern világ elképesztően gyorsan változó szokásaival hozta közös nevezőre. Printelt minták, aranyozott kiegészítők és ellenállhatatlan ruhaköltemények minden korosztálynak. Egyszerűen imádnivaló!1_93.jpg

Az elmúlt években a tradicionális olasz viseletek és a többgenerációs családok fontosságára hívta fel a figyelmet kollekcióiban a Dolce & Gabbana. Nincs ez másképp a 2017-es őszi ready-to-wear darabok esetén sem, a klasszikus itáliai dinasztiák nyüzsgő, színes, hangos, élettel teli mindennapjait idézte meg Domenico Dolce és Stefano Gabbana. Ruháikat a tiszteletre méltó mammáknak, lányoknak, testvéreknek, barátoknak és kisgyermekes szülőknek készítették. A rendkívül gazdag, túlzónak tűnő motívumaik, printelt textíliáik, arannyal díszített koronáik, táskáik, ékszereik valamilyen oknál fogva mégis tökéletes harmóniában vannak a fényes selymekkel, a színes brokátokkal, az állatmintákkal, a szexi csipkeruhákkal vagy éppen a patchwork kabátokkal. A felvarrókkal ellátott nadrágok kitűnően működnek a katonai ihletésű kabátokkal, a rózsás ruhák a láncos táskákkal, a fekete midi szoknyák a kristályokkal kirakott szandálokkal. Mmm, ezt aztán az érzékborzoló stílusmámor! A designerek finoman összemosták az haute couture, az olasz Alta Moda és a ready-to-wear vonalakat, így a nappali viseleteik az esti összejövetelek alkalmával is megállják a helyüket. Hogy mi lehet a DG titka? Talán annyi, hogy a ruhák feltűnő elemeik ellenére viselőjük személyiségét emelik ki. Légy önmagad és mutasd meg ezt az öltözködésedben is!

Mintha a Dolce & Gabbana első kollekcióinak egyikét látnánk az 1980-as évekből, olyan érdekes, figyelemfelkeltő, mégis modern elemekkel elkészített kreációkat hoztak a tervezők a márka legújabb bemutatójára. A ma már retrónak nevezett korszak szabásvonalain keresztül életre kelt ruháikat harsány kiegészítőikkel és markáns feliratokkal látták el, emellett kreációikat a közösségi média aktuális hashtagjeivel díszítették (a hashtag vagy kettős kereszt az elmúlt években forradalmasította a közösségi oldalak terjedését, a jel használata a képen megjelölt témakörhöz hasonló tematikájú fotókhoz irányít). Ez bizony az aktuális trendek tökéletes leképezése. Aki egyszer rákap a közösségi oldalak ízére, az később már nem tud elszakadni tőle. Stefano Gabbana is naponta több képpel frissíti Instagram oldalát, amelyek tökéletes lenyomatot adnak arról, hogy milyen életet él, hogyan dolgozik a világhírű designer. Szakmai fotói és videói mellett gyakran megosztja rajongóival az utazásai során szerzett élményeit, inspirációit, ezek sokszor a soron következő DG kollekciók alapjait is szolgáltatják.

Az aktuális gyűjtemény azokat a fiatalokat célozza meg, akik nemcsak az internetes oldalakon, hanem offline, a nyári partikon, a közös főzéseken, a családi eseményeken is szívesen részt vesznek, a páratlan olasz életérzést pedig képesek továbbadni a következő generációknak.

Ahogy a Szex és New York című sorozatban Carrie Bradshaw-nak, úgy neked is elég egyetlen olasz szót megtanulnod, hogy beszélhess a stílus nyelvén: Dolce! Dolce! Dolce!33_2.jpg

32_2.jpg

Photos: Yannis Vlamos / Indigital.tv

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1412529291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása