GaborSzakacs

Medveczky Ilona királykék ruhakölteménye

2017. február 11. - gaborszakacs

Amikor két tehetséges ember pályája egy véletlen folytán találkozik, abból mindig valami nagyszerű dolog születik. Ehhez pedig elengedhetetlen a két karizmatikus személyiség egymás iránt érzett kölcsönös tisztelete, megbecsülése, szeretete és mindenekelőtt az a mélyről jövő inspiráció, amelyből kapcsolatuk táplálkozik. Pomozi Péter, a Pèpo márka designere 2016-ban egy különleges ruhakölteményt álmodott múzsájára, a revü koronázatlan királynőjére, Medveczky Ilonára. A táncművész és a divattervező páratlan története idén folytatódik. A pompás, királykék csipkeruhához készített exkluzív fotósorozatot először itt a blogon láthatjátok.

5_65.jpg

1_69.jpg2_66.jpg

ilona_peter.JPGFotó: Pintér Márta/Meglepetés engedélyével

Egy érzéki, titokzatos, mégis roppant elegáns haute couture ruhába bújtatta Pomozi Péter divattervező Medveczky Ilonát. Kettejük kapcsolata a 2016-os Story-gáláig nyúlik vissza, amikor a tehetséges designer egy feltűnő és különleges arany-fekete tüll nagyestélyit készített a kifinomult ízlésű táncművész számára. Ilona ízig-vérig dívaként érkezett az eseményre, emlékezetes belépőjét később úgy fogalmazta meg, hogy "megállt a levegő körülöttem". A Pèpo kreáció felejthetetlen élményben részesítette nemcsak az estély résztvevőit, hanem a magyar divat elkötelezett rajongóit is.

A nagyszerű együttműködésen felbuzdulva idén egy királykék ruhával lepte meg múzsáját a fiatal tervező. A közel 7 kg súlyú, uszályos ruhaköltemény az egyik legjobb minőségű francia csipkéből készült, szoknyarésze valamivel több mint 50 méter anyagot igényelt.

- Még soha nem terveztem kék ruhát, ez a legelső, tökéletesen passzol Ilona személyiségéhez. A szoknya technológiája a Pèpo's White Inferno Collection-ből származik, minden egyes tépett csipkeszirom kézzel van felvarrva. A ruha 300 munkaóra alatt készült el - avatott be a remekmű születésének részleteibe Pomozi Péter. Majd hozzátette: - A ruha tartozéka a fejdísz és a kesztyű, amely ugyanazokból a flitterrel kivarrt, hőkezelt csipkeornamentikákból készült, mint amik a fűzőre és a ruha ujjára lettek egyenként felapplikálva. A fűző anyaga changeant doupion selyem. Érdekessége, hogy elöl fűz.

Ez a csodálatos kék csipkeruha is azt bizonyítja, hogy a magyar divatnak, a magyar haute couture-nek igenis van jövője. Pomozi Péter kreációját bármelyik filmcsillag vagy popsztár viselhetné egy-egy vörös szőnyeges eseményen. Tökéletes arányai, aprólékos kidolgozása és feltűnő uszálya a revü nagyasszonyából, Medveczky Ilonából is igazi bálkirálynőt varázsolt. Vajon ezt viseli majd a 2017-es Story-gálán? Hamarosan kiderül.

3_66.jpg6_65.jpg

pomozi-medveczky.jpegFotó: Pintér Márta/Meglepetés engedélyével

Designer: Pomozi Péter, Pèpo

Modell: Medveczky Ilona

Pèpo fotók: Gelner Lóránd

Smink: Zámbó Szilvia

Fodrász: Kalmárné Nagy Ildikó

Kivitelező: Csurka Balázs

Helyszín: Iparművészeti Múzeum

Figyelem! A cikkben szereplő fotók szerzői jogvédelem alatt állnak, továbbközlésük szigorúan tilos!

 

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4812177700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tobzódó 2017.02.13. 08:22:12

Gratulálok a tervezőnek is és művésznőnek is .A ruha szép a művésznő még mindig csinos.

Golyós 2017.02.13. 16:16:31

És ehelyett választotta azt a szörnyű cérnaruhát az aszott testére?Gratulálok! Idáig is izléstelen volt a vénlány, de legalább azt megbízhatóan hozza.
süti beállítások módosítása