GaborSzakacs

A világhírnév kapujában

2015. május 02. - gaborszakacs

Aki ma Magyarországon divattervezésre adja a fejét, az bizony nagy fába vágja a fejszéjét. Ám hazánkban is vannak olyan fiatal, lelkes és roppant tehetséges művészek, akik egy nagy adag kreativitással, ambícióval és türelemmel képesek beszállni ebbe az óriási, állandó változásban lévő gépezetbe. Ennek ékes bizonyítéka Pomozi Péter, az haute couture legnagyobb reménysége.

p_po_s_cock.jpg

A PèPo márka nem csupán extravagáns ruhák sorozatát jelenti, hanem az önkifejezés egy olyan eszközét, ahol a kreációk valódi művészeti alkotásokban öltenek testet. Igen, néha extravagánsak, néha elveszítik funkcionalitásukat, ám olyan érzelmeket, hangulatokat közvetítenek, amelyeket a sorozatgyártásban készült darabok soha nem tudnak megadni. Ahogy a festő a vászonnal, úgy dolgozik Pomozi Péter a női testtel. Figyel annak minden rezdülésére, vonalára és finomságára. Mérnöki pontossággal bánik az anyagokkal, tudja és használja a legmodernebb technikákat, munkáiban felfedezhetők az haute couture bohém, bizarr, olykor groteszk jegyei is. 

Pomozi Péter olyan világszínvonalú ruhakölteményeket hozott a design palettájára, amellyel végre a magyar divat is bekerülhet a legnagyobbak közé. Rettegj francia couture, rettegj John Galliano és Alexander McQueen, jön a PèPo! Én hiszek benne és Ti?

Photos: PèPo by Peter Pomozi

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr727388802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ágnes Elam 2015.05.02. 22:53:58

Tisztelt Blog tulajdonos,
Kedves Péter Pomozi!

Kérem fogadják elismerésemet a bemutatott ruhákért!
Pomozi Péter ruhái amellett, hogy gyönyörűek és nőiesek, nagyon különlegesek is.Azonnali vágyat ébreszt a személőben, hogy megérintse, felpróbálja, használja, mit használja, hordja ezeket a darabokat.Légiességük, könnyedségük hihetetlenül femininné teszi őket!
Bizos vagyok benne, hogy rövidesen a világot jelentő "deszkákon" láthatjuk Pépo méltó kreációit!

Üdvözlettel:

Ágnes Elam

gaborszakacs 2015.05.02. 22:58:22

@Ágnes Elam:
Kedves Ágnes!
Igazán jól estek kedves sorai, nagyon köszönöm! Üzenetét átadtam Péternek, aki szintén nagy büszkeséggel olvasta ezt a pozitív kritikát! Remélem, hogy a jövőben is meg tudom ajándékozni hasonló élménnyel! Szeretettel: Gabor Szakacs

Zsalugater 2015.05.03. 11:49:38

Nagyon jók, de ha már haute couture, akkor minek a testszínű alsóruha, szörnyen kiábrándító. Ott igazán csak a meztelen testnek kellene lennie

Péter Pomozi 2015.05.03. 12:44:13

Kedves Zsalugater,

Két dolgot szeretnék tisztázni. Az egyik, hogy testszínű alsóruha abszolút nincsen, ha figyelmesen megnézed a képeket, akkor előbukkan egy-egy köldök. Privát kérésem volt a fotós felé, hogy a melleket pontosan így retusálja meg - ezek szerint tökéletes munkát végzett.

A másik pedig... eredetileg én is így terveztem befotózni ezt a kollekciót. Viszont annak fényében, hogy ez az első kollekcióm és 20 éves vagyok, nem adhattam meg azt a támadási felületet, hogy biztosan ezzel szerettem volna a figyelmet magamra felhívni.

Üdv.: Pomozi Péter

Zsalugater 2015.05.03. 21:05:10

Aha, most már értem, hogy van ez. Illetve nem értem. Ha a ruhák a műalkotás - amit még egyszer hangsúlyozok, nagyon tetszenek - akkor ezek a fotók nem a ruhákat mutatják. Mintha Michelangelo kifaragta volna a Dávidot, aztán kitakarta volna itt-ott valami fügefalevéllel, mikor megmutatja a közönségnek, nehogy belékössenek. Ha a tervezői koncepció ez az áttetsző/átlátszó anyag volt, akkor utólag retusálni nem lett volna szabad, szerintem. Az alkotó igenis vállalja fel, amit alkotott, mert így olyan se ilyen se olyan lett
süti beállítások módosítása