GaborSzakacs

Jacquemus divatbemutatója a festői Caprin

2024. június 13. - gaborszakacs

A világ egyik legszebb üdülőhelyén, az olaszországi Capri szigetén mutatta be legújabb kollekcióját a Jacquemus. A Simon Porte Jacquemus nevével fémjelzett francia márka 2024-es őszi ready-to-wear ruhadarabjai a ravasz szabásvonalak és az izgalmas textúrák találkozásában keltek életre. A kifutón felsorakozó kényelmes és hordható szettek valahol Brigitte Bardot ikonikus ruhatára és a kortárs utcai viseletek között helyezkednek el.

101_1.jpg

Illusztris vendégsereg érkezett Caprira a Jacquemus 2024-es őszi ready-to-wear kollekció bemutatójára. A meghívottak között felbukkant Gwyneth Paltrow, Dua Lipa, Manu Rios, Rosie Huntington-Whiteley, Ghali, Aron Piper, Elodie és Tony Effe

Nemcsak a meghívottak listája, hanem a bemutató helyszíne is roppant különleges volt. Simon Porte Jacquemus francia divattervező korunk egyik legfelkapottabb és legelegánsabb üdülőhelyén, a festői szépségű Caprin vitte kifutóra a 2024-es őszi kollekcióját. A sziklaszirtre épített Casa Malaparte az olasz sziget keleti oldalán található. A hely igazi kuriózum, kulturális jelentőségű. 1937-ben a jól ismert olasz építész, Adalberto Libera tervezte Curzio Malaparte számára. Jean Luc Godard rendező 1963-as Le Mepris, azaz A megvetés című filmjében is szerepel, a modernista villa terrakotta teraszán forgatott jelenetekben látható az isteni Brigitte Bardot.

A élénk napsütésben és nyári színekben fürdőző házat a szédületes sziklák miatt kizárólag hajóval lehet megközelíteni, ezért a 40 meghívott vendég vízi úton érkezett. Már a helyszín előrevetítette a közelgő divateseményt, hogy a Jacquemus-kollekció szemtanúi valami új, valami minimalista, valami tiszta és egyszerű, mégis felemelő élménynek lesznek a részesei.

A modellek lassú léptekkel érkeztek fel a hosszú, szabadtéri lépcsősoron a tetőteraszra. A kollekció nyitányában egy krémes-sápadt, bojtos fürdőköpenyszerű kabátot láthattunk, amely a Le Mepris című film híres Brigitte Bardot-jelenetére utal. Aztán sorra jöttek a jellegzetes Jacquemus-sziluettek. A vörös, a sárga, az éles fekete vagy a fehér színben pompázó, hatalmas gallérokkal ellátott kabátok, a magas derekú, térd alatt végződő A-vonalú szoknyák, a body-kkal társított, igazán nőies vonalvezetésű sifon- vagy dzsörzéruhák, na meg a földet söprő, széles szárú nadrágok sorakoztak. A minőségi női viseletek között felbukkannak a férfiruhák is. A matrózruhákból származó csíkos felsők, az aszimmetrikus gallérú ingek, a könnyed nadrágok és a laza bermundák, amelyeket színben és mintában megegyező lábbelivel társított Jacquemus.

A különböző méretben és színben megjelenő táskákra külön felhívnám a figyelmeteket. A puha bőrből készült, fogantyúkkal ellátott darabok az apró kézitáskától a tote bag fazonig terjednek a türkiz, a levélzöld, a rózsaszín és a sárga különböző árnyalataiban.

Jacquemus darabok árai a mai napig még mindig a megfizethetőbb, a nem elrugaszkodott tartományban vannak a hasonló luxusmárkák árfekvéséhez képest. A francia divatház üzletpolitikája és marketingje nagyon naprakész, ugyanis a bemutató után azonnal elérhetővé váltak a honlapon a friss kollekció darabjai. 

Jacquemus folyamatosan figyeli az igényeket és a reakciókat. Mint ismeretes, a párizsi Avenue Montaigne-on hatalmas sorok alakultak ki az új üzlet megnyitásakor, hogy minden rajongó beszerezhessen magának egyet a jellegzetes formájú Jacquemus táskákból. A nagy sikerre való tekintettel ma már a ruhapiacon is megvetette a lábát a francia brand. Friss, lendületes, a következő generációt célozza meg a márka, ugyanakkor kedveli az állandóságot. Úgy gondolom, hogy a leginkább ezzel a látásmóddal lehet egy sikeres arculatot kialakítani ezen a telített piacon. Csak így tovább, Simon Porte Jacquemus!

A Jacquemus 2024-es őszi ready-to-wear kollekció további szettjeit az alábbi képre kattintva a galériában tudjátok megtekinteni:

47_25.jpg

Jennie, a dél-korai Blackpink együttes tagja modellként debütált a Jacquemus bemutatóján

201.jpg

A fashion show fináléjában a meredek lépcsőkön felsorakoztak a modellek. A márka névadója és vezető tervezője, Simon Porte Jacquemus hatalmas tapsot kapott a jubileumi kollekcióra:

simon_porte_jacquemus_1.jpg

Fotók: Amica / Filippo Fior / Gorunway.com / Jacquemus / The Impression / Threads / Vogue / X

Kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr8618426433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása