GaborSzakacs

Tükrök a sivatagban

2024. május 13. - gaborszakacs

A couture és az AlUla lélegzetelállító vonzerejének ötvözeteként mutatta be a 2024-es tavasz-nyári kollekcióját Rami Kadi. A világhírű libanoni divattervező „Les Miroirs” azaz „A tükrök” nevet viselő gyűjteményét az évezredes történelmi múlttal és kulturális örökséggel rendelkező sivatagi vidék szépsége ihlette. Az innovatív előállítási és díszítési technikákkal készült ruhadarabok az alkotó páratlan mesterségbeli tudását dicsérik.

rami_kadi_1.jpg

rami_kadi_2_1.jpg

Rami Kadi a 2024-es tavasz-nyári couture kollekcióval az AlUla előtt tiszteleg. A világhírű libanoni divattervezőt ebben a szezonban Szaúd-Arábia történelmi gazdagságában és lenyűgöző természeti tájaiban hemzsegő régiója ihlette meg. A zöldellő oázisvölgyekkel tarkított, a tornyos homokkő hegyekkel övezett vidék évezredek óta a civilizációk felemelkedésének és bukásának tanúja. Rami Kadi így elmélkedett róla:

„Az AlUla az idő múlását bizonyítja, sziklarajzai az ősi civilizációk történetét mesélik el. Az idő megállt AlUla csodálatos városában. Mintha ősi népek érkeztek volna oda, és soha nem mentek volna el. A nabateusok nyomot hagytak AlUla falain, és a lihyaniták is. És valahogy ezek a történetek több ezer éve tartanak, hogy elgondolkodjunk rajtuk és inspirálódjunk belőlük.”

„Milyen titkokat rejt a homok; milyen bölcsességet hordoznak a szikláid? Milyen életet rejt az oázisod? Kíváncsi vagyok” - ezeket a kérdéseket tette fel Rami Kadi. Az AlUla lenyűgöző tájképei mind-mind visszatükröződnek a „Les Miroirs”, azaz „A tükrök” nevű kollekció 32 darabjában. A mesés ruhasorozat az ősi inspiráció és a modern dizájn ötvözetében az esztétikai élményt, a valódi szépséget ünnepli.

A mérnöki precizitással, az építészeti elemekkel és az AlUla sziklás ösvényeit díszítő ősi feliratokból inspirált mintavilággal létrejött couture alkotások számtalan fűzőt, légies szoknyát és lebegő köpenyt tartalmaznak. Minden egyes sziluettben visszaköszön a fény csillogó tulajdonsága, amely egyszerre emlékeztet a víz és a gyémánt felületeire, na meg a fény és árnyék, a nappal és az éjszaka örök váltakozására.

A Maraya, az AlUla tükrös építészeti csodája, a világ legnagyobb tükrös épülete és rendezvényközpontja által ihletett kiemelkedő darabok flitterei fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkeznek. A tervező elképesztő tudatossággal és fenntarthatósággal nyúlt a holografikus anyagok, az újrahasznosított műanyagok, a PVC és a törött üveg után, hogy ezek innovatív felhasználásából magas minőségű, művészi színvonalon kivitelezett alkotásokat hozzon létre. A különféle anyagok és eltérő textúrák mellett jól megférnek az aranyból, az ezüstből és a kristályokból készített fejdíszek és fülbevalók, ezekkel is a kollekció fémes-fényes hatását erősíti Rami Kadi.

rami_kadi_3.jpgrami_kadi_4.jpgrami_kadi_5.jpgrami_kadi_6.jpg

rami_kadi_7.jpg

rami_kadi_8.jpg

Fotók: Rami Kadi Spring 2024 Couture / Rami Kadi Official

Kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr2518393333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása