GaborSzakacs

Pöttyök, masnik, kalapok: itt van az új Nina Ricci!

2023. március 21. - gaborszakacs

Fiatal kora ellenére egy roppant izgalmas kollekciót vitt kifutóra a brit-amerikai divattervező, Harris Reed. A Nina Ricci vadonatúj kreatív igazgatója mindössze 26 éves és máris a kortárs divattörténet fenegyerekeként emlegeti a szakma. A patinás francia divatháznál bemutatott első ruhasorozatában a modern szabászati technológiák segítségével a jelmezszerű fantáziavilágot vegyíti a klasszikus párizsi kifinomultsággal. Ügyesen játszik a színekkel és a formákkal, imádja a drámai volumeneket és a különleges textúrákat. Pöttyök, masnik, kalapok és minden, mi szem-szájnak ingere az újragondolt Nina Riccinél.

200_40.jpg

A 2021-ben figyeltem fel először Harris Reed nevére, amikor feltörekvő designerként Imant öltöztette egy látványos ruhakölteménybe a divatvilág legjelentősebb eseményén, a Met-gálán. A világhírű modell már akkor elismerően nyilatkozott Reed művészetéről és kiemelte, hogy fontosnak tartja a fiatal tehetségek felkarolását, mivel a jövő divatját ők határozzák meg. Reed a saját márkája indulásakor felforgatta a nemzetközi divatipart, az első divatbemutatójáról cikkezett a Vogue és a The New Yorker is. Tavaly szeptemberben a harmadik londoni divatbemutatója után kinevezték a párizsi székhelyű Nina Ricci kreatív igazgatójává. A patinás francia divatháznál olyan művészek után tölti be a vezető tervezői szerepet, mint Olivier Theyskens, Peter Copping és Guillaume Henry. A mindössze 26 éves designer debütáló kollekciója elsöprő sikert aratott a párizsi divathéten. 

A bemutató előtt már hatalmas sajtóvisszhangot kapott a Nina Ricci új irányzata, ugyanis Harry Styles egy hatalmas selyemvirággal díszített fekete Nina Ricci szmokingot viselt a BRIT Awards vörös szőnyegén. Kicsit úgy nézett ki, mint Mick Jagger az 1970-es években. Aztán Adele a Las Vegas-i koncertjén egy egyedi Nina Ricci by Harris Reed kreációban, Florence Pugh pedig egy kétrészes narancssárga tüllruhában jelent meg a BAFTA-gálán, természetesen az utóbbi is Reed munkája volt. Úgy tűnik, hogy az új Nina Ricci-stratégia bevált, a világsajtó folyamatosan a francia divatházról és az új fashion designerről beszél. 

A 2023-as őszi ready-to-wear gyűjtemény és a párizsi fashion show sem okozott csalódást. A kollekciót Precious Lee plus size modell nyitotta meg, aki fekete pöttyös ruhájában és hatalmas masnikkal ellátott cipőjében azonnal elvarázsolta a közönséget. Reed látványos sziluettjei folyamatosan követték egymást a kifutón. Minden túlzó, színes, pöttyös volt, az egyes szetteken belül az op-art és a szürrealizmus finoman keveredett. A meglepő formavilágot széles karimájú kalapokkal és csodás textilvirágokkal tette feledhetetlenné Reed. Dicséretes, hogy vibrálóan élénk színekkel dolgozott, emellett lenyűgözőek a méretes ujjrészek és a merev körszoknyák, roppant izgalmasak a drámai volumenek és a különleges textúrák. Összességében a teljes kollekció egy ügyes lavírozás a merész jelmezek és a kifinomult francia sikk keskeny mezsgyéjén. Igazán bohém, őszinte, néhol túl szűk, néhol régimódi, de mégis nagyon felismerhető és nagyon Harris Reed.

A Nina Ricci Fall 2023 RTW kollekció a párizsi divathéten debütált

Meghökkentő vonalak és vibrálóan élénk színek Harris Reed művészetében

Fotók: Nina Ricci / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr918070364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása