GaborSzakacs

Párizs lenyűgöző kirakatai

2020. január 24. - gaborszakacs

Párizs. Számtalan jelzővel és elcsépelt szófordulattal illeti a köznyelv, többek között a fények városa, a szerelem fővárosa és a divat fővárosa címkét is magán viseli. Párizs hangulatát a gazdag francia történelem, az izgalmas építészeti megoldások, a bohém sokszínűség és a stílusos lakók alakították ki. A következő összeállításban elhoztam a legsikkesebb, a legízlésesebb és a leglátványosabb kirakatokat, amelyek a Paris Fashion Week résztvevőit napról napra ámulatba ejtették. Köztük engem is.

nina_ricci.jpg

A Nina Ricci-ház kirakata a párizsi 39 Avenue Montaigne-ben

A Chanel talán a leghíresebb francia divatház. Számtalan üzlete, showroomja és beauty shopja a város minden szegletében várja a kifinomult ízlésű hölgyeket és urakat. A modern megjelenés kedvelőit a Rue du Faubourg Saint-Honoré-n, a szépségápolási termékek megszállottjait a Champs-Elysées-n, a klasszikus elegancia híveit pedig az Avenue Montaigne-n csábítja vásárlásra a patinás márka.

armani_prive.jpg

Természetes Giorgio Armani haute couture üzlete is nyitva áll minden érdeklődő előtt. Látványos kirakatában egy roppant izgalmas szett csábítja vásárlásra az Armani-rajongókat. 

dior_2.jpg

A Dior nemcsak a kirakatokra fektet nagy hangsúlyt, hanem az üzletek homlokzatára is. Frappáns ötlettől vezérelve a márka látványtervezői a boltjai külső borítását a megvásárolható kollekciókhoz igazodva alakította ki. A egyedi grafikák, a hatalmas matricák és a 3D-s díszítések igazán figyelemfelkeltő alkotások. És a ruhákat még nem is láttuk... Nem kérdés, ha Párizsban jársz, a Diorba be kell menned!

givenchy.jpg

A Givenchy is az haute couture vonallal próbálja vásárlásra csábítani a felső tízezer tagjait. Az Avenue Montaigne-n lévő üzlet kirakatában egy kristályokkal és tollakkal díszített ruhaköltemény hirdeti a francia elegancia kortalanságát. Teljesen magával ragad, egyszerűen nem tudod levenni róla a tekintetedet!

louis_vuitton_1.jpg

A hatalmas üvegtábla mögött a Louis Vuitton színes tavaszi kertje rajzolódik ki a Rue du Faubourg Saint-Honoré-n. Vagány és laza, egészen izgalmas húzás a nagymúltú luxusmárkától. Nagyon működik, le a kalappal!

prada_1.jpg

A Prada a letisztult és minimalista kirakatrendezéssel hívja fel a járókelők figyelmét. Éles kontrasztok és vibráló színek, a titok ennyi. Vajon az ördög a következő szezonban is Pradát visel?

balenciaga2.jpg

Mint ahogyan a legtöbb világmárka, úgy a Balenciaga is az ázsai vásárlóközönséget tartja a legerősebb célcsoportjának. Ennek tudatában ázsai próbababákat ültetett a kirakatába. A srácok megjelenése viszont ízig-vérig francia, ízig-vérig Balenciaga.

vivienne_westwood_1.jpg

Nem csalás, nem ámítás, a punk brit nagyasszonya, Vivienne Westwood is fenntart egy csodás üzletet Párizs szívében. A store látványtervezője elképesztő enteriőrt hozott létre, az izgalmas minták mellett kiválóan működnek a legújabb Westwood kollekció darabjai. Nagyon retro, nagyon lazaaa!

byredo.jpg

Fém, kő és minimál design a Byredo kirakatában a Rue du Faubourg Saint-Honoré-n. 

elie_saab_2.jpg

A ruha, ami önmagáért beszél. Kedvenc libanoni tervezőnk, Elie Saab mesés kreációja nem igényel semmiféle körítést. Mesés vonalak a 43 Avenue Franklin Delano Roosevelten!

valentino.jpg

Táskák a szivárvány minden színében. A Valentino egyszerű és nagyszerű térrendezése. Csillagos ötös!

ysl.jpg

A Saint Laurent-ház hatalmas üvegtáblái az üzlet teljes kínálatába betekintést engednek. A francia márkának nincs szüksége semmiféle vásárlásra csábító fortélyra. Állj meg egy pillanatra, hagyd magad elcsábítani és gyere be!

És a végére egy kis érdekesség. Párizs eleganciáját kitűnően leírja, hogy a belváros telis-tele van a legismeretebb világmárkák plakátjaival. Hirdetőoszlopokon, fényreklámokban, buszmegállók oldalain és az építkezési területeken is felbukkannak ezek a hirdetések. Amíg nálunk akciós csirkemellet, illatos tusfürdőt vagy éppen leértékelt cipőt próbálnak rásózni a hirdetők a potenciális vásárlókra, addig a francia fővárosban a Loewe, a Dior, a Saint Laurent, a Gucci és a Balenciaga magával ragadó életérzése vesz körbe minden pillanatban. Persze, más a piac, mások az igények, mások a bérek is... mindenesetre elgondolkodtató a különbség.

Photos: GaborSzakacs Blog, Paris Fashion Week, January 2020

Megtalálsz a közösségi oldalakon is. Ha tetszett a bejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr2315425426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kukubenko 2020.01.25. 17:24:36

Milano-ban keményebbek vannak.
süti beállítások módosítása