GaborSzakacs

Alexander McQueen arisztokratikus és modern szettjei

2019. június 22. - gaborszakacs

Egy arisztokratikusan elegáns és meglepően modern vonallal lépett elő a 2020-as tavaszi szezonra az Alexander McQueen. A neves brit divatház jövő évi menswear gyűjteménye a márka névadójának polgárpukkasztóan túlzó, ugyanakkor művészien kidolgozott és újítóan stílusos szemléletmódján készült. Különleges színek és formák, ellentétek és szemet gyönyörködtető harmóniák egy nagyszerű sorozatban, nézzétek csak!

8_288.jpg

Akár egy operaelőadás, annyira érzelmes, látványos és beszédes az Alexander McQueen 2020-as tavaszi férfi kollekciója. Lee Alexander McQueen brit designer márkája mindig is arról árulkodott, hogy igazán értékes és minőségi munkát csak akkor tehet le az asztalra, ha a hagyományos angol tradíciókból és öltözködési szokásokból merít ihletet. Ehhez pedig hozzáadja a világ dolgai iránti érzékenységét, a fejlődésre való készségét, az innovatív látásmódját, a megfelelő technikai hátteret, na és mindenekelőtt a tehetségét. A legmagasabb minőségen előállított ruhái a viselettörténet részei lettek, maga McQueen pedig a brit divattörténet ikonjává lépett elő. Halála után Sarah Burton irányítása alatt folytatódott Lee Alexander szellemi hagyatékának ápolása. A klasszikus vonalvezetés, az arisztokratikus megjelenés és a szupermodern látvány égisze alatt készült el a mindössze 8 darabból álló 2020-as tavaszi gyűjtemény, amely az élet szeretetéről, a világ sokszínűségéről és a a szavak nélküli vizuális kommunikáció mindent elsöprő erejéről tesz tanúbizonyságot.

"A divat a felszabadulás eszköze kell hogy legyen, nem pedig a bebörtönzésé." - Alexander McQueen

Extravagáns elemekkel és meglepő vonalakkal mutatkozott be az új Alexander McQueen sorozat, amelyet egy léleksimogató szimfóniához vagy egy csodás operához lehetne hasonlítani. A kötött és feszes angol szabásról a márka tervezői gondoskodtak, karmesteri precizitással felügyelve a teljes munkafolyamatot, a rajzolástól a modellezésen, az anyagválasztáson és az összeállításon át a díszítésig. A tökéletes taktusokat a zenekari árok helyett a műhelyben szorgoskodó varrodai "zenekar" szolgáltatta, a több évtizedes tapasztalatukkal a legkiválóbb élményt nyújthatják a McQueen vásárlóinak. A kifinomultság és hozzáértés minden egyes menswear sziluettben visszaköszön, a couture jellegzetes elemeit viselik magukon a felsorakoztatott darabok. A mély "hangok" a drámát, a magasak a stílust és az esztétikumot hozzák. Kézzel öltött szegélyekkel, táncoló rojtokkal és fodrokkal, időigényes hímzésekkel és vagány szegecselésekkel látták el a zakókat, jelentősek a nyomott virágminták és az aszimmetrikusra szabott ing- és kabáthosszok is. A gyapjú és a selyem mellett felbukkan a mohair és a csipke is, a modellek többsége pedig kristályékszereket - medálok, fülbevalók és gyűrűk - és szupervastag talpú cipőket kaptak. Az összkép zavarba ejtően előkelő, modern és túlzó is egyben. A díszítést már csak a fukszia erőteljes árnyalatai képesek csak túlszárnyalni. Cseng és zeng, lüktet és árad, hullámzik és megérint, akárcsak a komolyzene. A megkapóan izgalmas és különleges sorozat az extravagáns szettek kedvelőinek első számú kedvence lehet ebben a szezonban.

Photos: Ethan James Green / Alexander McQueen Spring 2020 Menswear Lookbook

Megtalálsz a közösségi oldalakon is, lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9714903206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása