GaborSzakacs

Fodrok és virágok Alexander McQueentől

2016. július 03. - gaborszakacs

Az Alexander McQueen márka mindig is a feltűnő, extravagáns és lélegzetelállító ruhadarabokról volt ismert. A divatház jelenlegi kreatív tervezője, Sarah Burton a 2017-es Resort kollekcióban a korábbi irányvonalat egy jókora adag nőiességgel és romantikával egészítette ki. A most következő kreációikra maga McQueen is büszke lenne!

1_19.jpg

Kézzel festett, rendkívül finom kidolgozással készített ruhakölteményeket tervezett Sarah Burton az Alexander McQueen számára. A fodros táncruhák színesek, vidámak, nőiesek, mégis megvan bennük az angolokra jellemző kimért távolságtartás. Burton nagyon büszke arra, hogy kreációi nem printelt virágdíszítést, hanem kézzel festett mintákat kaptak, amelyek a pipacsok, rózsák, babarózsák és szegfűk végtelen kertjébe repítenek el bennünket. Igazán különleges esztétikai élmény, ahogyan a brit népművészet egy szeletkéje megjelenik a virágszirmok romantikus tengerében. A 2017-es McQueen Resort darabok többsége finom bőrökből készült, mivel ezen anyag rugalmassága, tartása eltér a megszokott szövetekétől. A bőr mellett felbukkannak a különféle kötési és horgolási technikák is, amelyek a klasszikus, népies vonalat erősítik. A gyűjtemény jórészt fekete, piros és fehér darabokból áll össze, ám egy-egy sziluettje káprázatos tarkaságban öltött testet. A csipkék, a gyöngyök és a szálló tüllök lágyítják az összképet, igazán romantikus megjelenést kölcsönöznek viselőiket.

Photos: Courtesy of Alexander McQueen

Kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr528857634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása