GaborSzakacs

Így lépj át kényelmesen a nyárból az őszbe!

2017. augusztus 07. - gaborszakacs

Egy egészen letisztult és alaposan átgondolt kollekcióval jelentkezett a Céline divatház. A párizsi székhelyű márka Phoebe Philo vezetése alatt egy kényelmes, apró rafinériákkal ellátott pre-fall gyűjteményt állított össze 2017 őszére. Tökéletes példája annak, hogy az első pillantásra alaktalannak tűnő zsákruhákat, az egyszerű vonalvezetésű szoknyákat és nadrágokat hogyan lehet igazán megnyerő megjelenéssé formálni.

1_110.jpg

Amíg az egyes divatházak a csillogást, a pompát és a luxussal kevert eleganciát kínálják szezonról szezonra, addig mások a hétköznapok megjelenését próbálják különlegessé tenni. A Céline mindig is a nagyvonalúságáról, merészségéről és az ikonikus táskáiról volt ismert, ám a 2017-es pre-fall kollekciójában az egyszerűség és a letisztultság jegyeivel dolgozott. A Phoebe Philo kreatív igazgatása alatt álló márka új gyűjteménye egy hordható, kényelmes, ugyanakkor apró rafinériákkal megbolondított sorozatot hozott el. Mindezt úgy tette, hogy az unalmas szürkeséget megtörte egy-egy üde színfolttal, néhány szokatlan hajtással, masnival és pánttal. Az itthon még mindig népszerű és túlmisztifikált zsákruhákat újragondolta, a formás vállakat vagy éppen a karcsú derekat hangsúlyozó nőies sziluettekké varázsolta. Imádja chevron mintát, a bézst, a homokszínt, a szürkét és a kéket, a klasszikus fekete-fehér mellett felvillantja a vörös és a pink néhány árnyalatát, ügyesen alkalmazza a color blocking írott és íratlan szabályait is. A magasított derekú szoknyáihoz és nadrágjaihoz a 80-as évek laza stílusát idéző, mélyen kigombolt ingeket adott, rakott szoknyáit bő ujjú pulcsikkal, bőrkabátjait pedig lágy esésű nadrágokkal társította. Az első pillantásra unalmasnak tűnő szettek egy alaposan átgondolt, cseppet sem öncélú tervezői tudatosságról árulkodnak. Lehet szeretni és utálni Phoebe Philo újításait a Céline élén, ám ez semmit sem von le a márka presztízséből.

"A divat a szemeknek kedvez. A színek és a formák már az intellektusnak." (Carolina Herrera)

10_106.jpg

Letisztult színek és formák a Céline őszi kollekciójában

15_95.jpg

Photos: Céline Pre-Fall 2017 Lookbook

Kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6212720788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása