GaborSzakacs

Különleges inspiráció a londoni divathétről

2015. október 22. - gaborszakacs

Minden divathéten vannak olyan pillanatok, amelyek egy életre bevésődnek az emlékezetünkbe. Néha azért, mert sokkolóan túlzó vagy éppen végtelenül unalmas kreációkkal rukkolnak elő a tervezők, néha pedig a ránk zúduló gyönyörűségtől nem találunk szavakat. A London Fashion Week legizgalmasabb bemutatóját Mary Katrantzou rendezte meg, ezt hoztam el most Nektek.

_kat0045.jpg

A roma kultúrával átszőtt kelet-európai hagyományokat és a teleszkópon át kémlelt éjszakai égbolt fantasztikus fényeit hozta össze egy kollekcióba Mary Katrantzou. Igen, ez egy különös, kozmikus utazás egy olyan világba, ahol önmagad lehetsz, ragyoghatsz és kifejezheted egyéniségedet, egyediségedet és végtelen boldogságodat.

Katrantzou mindig is a szélsőséges tervezők közé tartozott, gyakran használt feltűnő, különleges motívumokat. Erre a jellegzetességére erősített rá legfrissebb gyűjteményében is, amelyben az úgynevezett digitális trompe l'oeil - azaz a szemet megtévesztő, becsapó - nyomatokat kézműves díszítésekkel ötvözte. Az apró virágprinteket parányi flitterekkel és a patchwork technikával tette igazán feltűnővé, nőiessé és emlékezetessé. Katrantzou intelligensen bánik a népi motívumokkal, a hímzésekkel, ezzel egy különleges kelet-európai körutazásra hívja a divat szerelmeseit, ahol felbukkannak a hagyományos román, magyar és orosz öltözködés jellegzetes vonásai. Meglepő, merész és ragyogó vállalkozás! Titeket is elvarázsolt?

Photos: Yannis Vlamos / indigitalimages.com

Ha tetszett, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr717856426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pipifej 2015.10.22. 22:49:43

Jo volt olvasni! Köszönöm! :)
süti beállítások módosítása