GaborSzakacs

Barokkos túlzás apák napjára

2015. június 21. - gaborszakacs

Minden bizonnyal egy tudatos döntés eredménye volt, hogy a 2016-os tavaszi menswear kollekciók bemutatása idén éppen apák napjára esett. A Moschino ennek örömére egy olyan gyűjteménnyel sokkolta a firenzei bemutató közönségét, amitől a jelenlévők álla a bokájukig szaladt. Figyelem, a következő összeállításban Ayrton Senna XIV. Lajossal találkozik!_a2x0828.jpg

Franco Moschino ruháival mindenek előtt azzal próbálta felhívni a figyelmet, hogy az ízlés egy roppant szubjektív fogalom, így senkinek nincs joga ítélkezni a másik jó vagy rossz öltözködési szokásai felett. Ezért gúnyt űzött a divatot majmoló emberekből, meghökkentő és túlzó elemekkel dolgozott. Amikor Jeremy Scott lett a divatház vezető designere, ez a szemlélet újra visszatért a Moschino kifutójára. Nem is akárhogy!

A 2016-os tavaszi kollekció az arisztokratikus légkör barokkos elemeire épül. A gazdag hímzések, fodrok, steppelt anyagok, a fémes jacquard, a kastélyok brokát tapétáit idéző minták a leselejtezett történelem apró maradványaként villantak fel Firenze kifutóján. A Versailles-vízióban minden apró részletre ügyelt Jeremy Scott. Feltűntek a Forma-1-ből elcsent díszítőelemek, az autós kesztyűk és a motoros dzsekik, no meg az sok csipke az aranyozott liliomok mellett, a fényes nyakkendők, a patchwork biciklis rövidnadrágok, a graffitikkel firkált virágos szmokingok és a printelt pólók megszámlálhatatlan Moschino felirattal. A szédületes túlzásokkal átszőtt kollekció után jól esne kiülni a palotakertbe a szökőkutat bámulni és eltűnődni azon, mennyire másképp éltek és öltözködtek az emberek a barokk korban.

Photo: Gianni Pucci / indigitalimages.com

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr177561102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

medali (törölt) 2015.06.21. 15:18:22

Arra lennek kivancsi egyszer, hogy amikor ezek a sracok felveszik az ilyen es hasonlo kaliberu "divatruhakat", nem nevetik el magukat?
A szereleseket elnezve... :)
süti beállítások módosítása