GaborSzakacs

Minden kislányban ott lakik a hercegnő

2015. január 30. - gaborszakacs

Ha ezek a sorok egy bulvárlapban jelennének meg, akkor a beszámolót úgy kezdeném: "Három modell megbotlott, egy pedig pofára is esett, ennek ellenére elbűvölő show-t hozott Párizsba Zuhair Murad." Mindez megtörtént, igaz, ám nem ezek voltak a legfontosabb momentumok a csütörtök délutáni couture bemutatón.

yvl_1170.jpg

A libanoni születési fashion designer vadonatúj kollekciója nem a szokásos tavaszi kliséket vonultatta fel, hanem a vízből, mint az élet - jelen esetben az ihlet - forrásából merített. Ahogy a hegy oldaláról selymesen fodrozódva aláhullanak a vízcseppek, úgy borította be modelljei vállát a megszámlálhatatlan mennyiségű, vakítóan fényes kristály és gyöngy. Az anyagválasztása is tökéletesnek bizonyult, a lágy esésű organza és a selyemtüll előkelővé tette a néhol kihívóan mély dekoltázsú ruhakölteményeket. Az ember szinte kényszert érez arra, hogy megérinthesse ezeket a ruhákat. De mindent a szemnek, semmit a kéznek! A show egyik csúcspontja - minden kétséget kizáróan - a kristályokkal kirakott overál lett. Kíváncsi vagyok, ki vállalja be először a vörös szőnyegen ezt a kreációt!

Hogy ne fulladjunk bele a glamour képzeletbeli pezsgőfürdőjébe, ezért Zuhair Murad hozott egy kis színt is a kifutóra. A halványkék és barackszínű estélyik díszítésképpen hímzett virágokat kaptak és a sliccelésük... no igen... olykor a combközép feletti tartományban végződött.

A bemutató fináléjában egy pompás- Ezeregyéjszaka meséi ihletésű- esküvői ruhát láthattak, akik a párizsi Palais de Tokyo nézőterén ültek vagy a számítógépük előtt élvezték az online közvetítést. Biztos vagyok benne, hogy minden kislány hasonló menyasszonyi ruháról álmodik, mert egy ilyen darab királynői magasságokba emeli viselőjét. Csendben megjegyezném, hogy nem ebben a ruhában bukdácsolt a modell...

yvl_1211.jpg

Photo: Yannis Vlamos / Indigitalimages.com

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr917124743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása