GaborSzakacs

Ruhaköltemények a virtuális és fizikai valóság határán

2023. szeptember 05. - gaborszakacs

Lépcsőzetes sziluettjeivel, dinamikus vágásaival és elegáns, kézzel készített vonásaival önkifejezési lehetőséget ad a modern kor nőinek Saiid Kobeisy. A világszerte ismert libanoni divattervező a 2023-as őszi couture kollekciójával hidat képez a virtuális és a fizikai valóság között úgy, hogy a szoborszerű ruhakölteményeiben a kortárs divat a klasszikussal, az érzékiség a merészséggel, a váratlan fordulat pedig a maradandó értékekkel találkozik.

100_76.jpg

Évek óta tudjuk, hogy a libanoni divattervezők olyan maximalizmussal és szakmai felkészültséggel dolgoznak, hogy az ismert olasz és francia divatházak alig bírnak lépést tartani velük. Saiid Kobeisy libanoni designer különleges látványvilágával hódítja meg a modern kor női vásárlóit. A couture, a menyasszonyi és estélyi ruhái mesteri szabásvonalakkal és aprólékos kézi kidolgozásokkal kelnek életre. Jellemzője a lépcsőzetes szoknyarész, a dimanikus, éles vágás és a mértéktartó, ám kifinomultan elegáns díszítés, ezzel a rettenthetetlen ambíciótól a szenvedélyen át a lebilincselő varázserőig minden női trükköt képes megjeleníteni a textíliák nyelvén. Gyakran inspirálódik a távoli tájak kultúrájából, amelyek között hihetetlen érzékkel képes egyensúlyt, harmóniát teremteni, egyben kiemelni a szépséget, a merészséget, a klasszikus értékeket. 

Saiid Kobeisy 2023-as őszi kollekciójában hidat teremt a virtuális és a fizikai valóság között. A 25 darabból álló couture gyűjteményét a mesterséges intelligencia segítségével életre keltett modelleken mutatta be egy virtuális divatbemutató keretein belül. Láthattunk erőteljes vonalú kezeslábasokat, sellő fazonú ruhákat és vörös szőnyegre kívánkozó estélyiket is a legnemesebb anyagok felhasználásával, mint a  taft, a selyem, a szatén, a krepp és az organza. Elképesztő díszítései teszik feledhetetlenné ezeket az alkotásokat, csodásak a hímzések, a gyöngyös szegélyek, a milliméter pontosságú ívek jól példázzák a részletekre való maximális odafigyelést. 

A kollekció a terjedelmes és puha struktúrái tökéletes harmóniát teremtenek, önbizalmat árasztanak. "Ezzel a kollekcióval a művészi és a trendeken túlmutató szabadságot ünnepeljük..." - mondta a sajtóközleményében Kobeisy

A mesés kollekció fináléjában megjelenő menyasszonyi ruhája valójában egy terjedelmes duplaszoknyás szaténruha finom hímzéssel. Az egyenes szabású szoknya egy kiterjedt felsőszoknyát kapott, amely uszállyá bővül ki, a hatása pedig egy káprázatos vízesésre emlékeztet. A ruha erős volumenű vállrésze pedig extra drámaiságot kölcsönöz a sziluettnek, amely vízesésszerűen zuhog. A ruha vállára egy köpeny van rögzítve az extra drámaiság érdekében.Engem teljesen elvarázsolt Saiid Kobeisy couture művészete. És titeket?

09_2_1.jpg

10_2_3.jpg

11_2_2.jpg

12_2_2.jpg

13_2_2.jpg

14_2_2.jpg

15_2_2.jpg

16_2_1.jpg

17_2_1.jpg

18_2_1.jpg

19_2_1.jpg

20_2_1.jpg

21_2_1.jpg

22_2_1.jpg

23_2_1.jpg

24_2_1.jpg

25_1_1.jpg

Fotók: Saiid Kobeisy Fall 2023 Couture Lookbook / Special Madame Figaro Arabia

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6418203403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása