GaborSzakacs

A stílusos és tudatos menyasszony választása

2020. május 19. - gaborszakacs

A legbefolyásosabb divatszakértők előrejelzései szerint a következő évtől nemcsak a high fashion szezonális kollekcióiban, hanem a menyasszonyi ruhák kínálatában is jelentős változás várható. A klasszikus vonalvezetéséről ismert francia divattervező, Roland Mouret 2021-es tavaszi esküvői gyűjteményével túllép a tudatos vásárlás és a fenntartható divat íratlan szabályain. Olyan stílusos sziluetteket mutatott be, amelyeket a nagy nap után sem kell a szekrény mélyén őrizned, hiszen hordhatod őket bármilyen elegáns alkalomra.

1_357.jpg

A kifinomult, klasszikus elegancia megkerülhetetlen alakja Roland Mouret. Az ismert francia divattervező munkássága nem lehet ismeretlen azok számára, aki figyelemmel kísérik a vörös szőnyeges gálákat, illetve a sztárok öltözködési szokásait. Mouret pályája az 1980-as évek elején indult, ám az igazi áttörés 2006-ban jött el számára, amikor megalkotta az ikonikusnak számító Galaxy-ruháját, amellyel beírta magát a divatvilág nagyágyúi közé. A test vonalát követő, négyzet formájú dekoltázzsal és rafinált vállrésszel kialakított, keskeny övvel viselt szuperszűk minidressz egy csapásra kedvelt lett. Többek között Victoria Beckham, Halle Berry, Cameron Diaz, Jennifer Aniston és Dita von Teese is szívesen hordja ezt a darabot, emellett Keira Knightley, Renée Zellweger, Jennifer Lopez és Meghan Markle is rendszeresen megjelenik Mouret kreációiban.

Roland Mouret zsenialitása a művészi látásmódján túl a tervezői tudatosságában rejlik. Hangosan hirdeti, hogy a fenntarthatóság egyik alappilléreként ne a szekrénynek vásároljuk. Ki nem állhatja, ha egy nő egy alkalommal visel egy ruhát, majd azt - szép emlékekkel együtt - egy dobozban tárolja a gardróbja mélyén. A 2021-es tavaszi esküvői kollekciója is ezt az elvet követi. Menyasszonyi ruhái szobrászati műremeknek beillő, finoman szabott, sikkes darabok. A gyűjteményben nincsenek gömbszoknyák, kerüli a túlzóan nagyvonalú hercegnős megjelenést, csupán a sikkes elegancia erejével gyönyörködtet. Sziluettjei nyújtják az alakot, a széles nadrágokkal, a hosszú blézerekkel és a kecsesen leomló köpenyekkel teszi emlékezetessé a romantikus pillanatot. Ügyesen bánik a csipkével és az organzával, a méretes masnikkal és a 3D-s virágokkal kiemeli a viselője egyéniségét. Mouret arra biztatja a menyasszonyait, hogy a boldogító igen kimondása után is bátran viseljék az esküvői ruhájukat egy-egy kiemelkedő alkalomra. Mert minden megjelenés - akárcsak az esküvő napján - öntudatos, magabiztos és erős nőt sugároz.

Photos: Roland Mouret Bridal Spring 2021 Lookbook

Megtalálsz a közösségi oldalakon is, lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3615657274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása