GaborSzakacs

Vibráló színek az őszi szezonra

2017. augusztus 28. - gaborszakacs

Egy káprázatosan színes és energikus kollekciót mutatott be Mary Katrantzou. Az athéni születésű angol tervezőnő szemet gyönyörködtető 2017-es pre-fall gyűjteményével tökéletesen bebizonyítja, hogy a hűvösebb évszakokban sem kell unalmas szürkében, szomorú barnában és lehangoló feketében járnunk. A gazdag mintázatú, karakteres és roppant nőies darabjai a selyem pizsamáktól kezdve a sifon koktélruhákon át a decens tweed kabátokig terjednek. Nem kérdés, hogy a kollekcióhoz készült fotósorozat tökéletes ihletforrás lehet egy őszi gardróbfrissítéshez.

14_108.jpg

Az egyedi minták alkalmazása, a kifinomult anyaghasználata és a könnyen felismerhető stílusa a legismertebb designerek közé repítette Mary Katrantzou-t. A fiatal divattervező a korábbi kollekcióihoz hasonlóan a 2017-es pre-fall gyűjteményét is nagyon karakteres színekben és formákban keltette életre. Első pillantásra nem is hinnénk, hogy ez egy őszi sorozat, annyira vibráló és élettel teli. A királykék, citromsárga és mályva színű hátterekkel fotózott lookbook minden egyes darabja figyelemfelkeltő, vonzza a tekintetet és gyönyörködtet. Katrantzou kedveli a kék, az arany, a vörös, a fehér és a rózsaszín textíliákat, a mediterrán életérzést felvonultató, néhol majolika, néha tradicionális görög és szicíliai elemeket, a kártyás nyomatokat, a Salvador Dalít és William Morrist idéző motívumokat. Roppant változatos kollekciójában felbukkannak a kézi hímzések, a retro jegyek és a hippi korszak jellegzetességei is. A kényelmes selyem pizsamákra emlékeztető szettjei mellett felvillantja a 30-40-es évek eleganciáját egy-egy mesterien szabott ruhában, amit a tökéletes összhatás érdekében szőrmével és kesztyűvel társít. A hosszú sifon szoknyák, a magas derekú estélyik és a tweed kabátkák Hollywood aranykorában repítenek vissza bennünket úgy, hogy ezek a sziluettek egy pillanatra sem tűnnek divatjamúltnak, frissek, modernek és nagyon is maiak. Mary Katrantzou pontosan tudja, hogy hol van a határ az ízléses és a giccses megjelenés között, szabásvonalaival törekszik a kecses női test szépségének kiemelésére, nem esik túlzásba. Kedves és romantikus, határozott és bohém, mégis mindig megmarad a sikkesen kifinomult karakternél.

Photos: Mary Katrantzou Pre-Fall 2017 Lookbook

Kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5412784180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása