GaborSzakacs

Alkalmi szettek az elegancia istennőinek

2015. december 20. - gaborszakacs

A 2015-ös év legelegánsabb kollekcióját mutatta be a Marchesa divatház. Georgina Chapman és Keren Craig a következő esztendő őszére szánta ezt a mesés gyűjteményt, ám a felsorakoztatott darabok kiváló inspirációs forrásnak bizonyulhatnak a tökéletes karácsonyi vagy szilveszteri szett összeállításához is.

marchesa-pre-fall-2016-lookbook-18.jpg

A letűnt korok sikkes nőit idézi meg a Marchesa 2016-os őszi pre-kollekciója. A gyűjtemény múzsája a legendás olasz márkiné, Luisa Casati, akit korának stílusikonjaként tartottak számon. Neki bizony esze ágában sem volt a tűzhely mellett állva naphosszat főzeléket kavargatni, önmegvalósítását pedig nem csupán a gyermekszülésben élte ki. A XX. századi művészetek lelkes támogatójaként imádta a luxust, a mesés bundákat és a különc ékszereket. Ezt a bohém, cseppet sem visszafogott arisztokráciát hozta vissza lenyűgöző sziluettjeiben Georgina Chapman és Keren Craig. A mesterien szabott szaténruhákat drágaköves míderekkel és látványos nyakékekkel, a többszintű fodrokat pedig csipkével tették feledhetetlenné. A lézerrel vágott könnyű anyagokat 3D-s hímzésekkel, rengeteg kristállyal, smaragddal és ametiszttel kombinálták. Emellett kollekciójukban felbukkan az előző szezonban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő női szmoking, a gyöngyös fűzőt ezúttal kihívóan szexi csipkenadrágok mellé ajánlja a neves tervezőpáros. A kreációk finom eleganciája messziről ordítja a világba, hogy minden nőnek joga van a szépséghez és a luxushoz. Valószínűleg Luisa Casati is egy Marchesa kreációban vonulna végig az Oscar-gála vörös szőnyegén.

Photo: Courtesy of Marchesa

Ha tetszett, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr418186180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása