GaborSzakacs

Ruhakollekció a kulturális sokszínűség jegyében

2024. szeptember 02. - gaborszakacs

A kézzel készített couture ruhák és a sportos megjelenés izgalmas találkozásában született Didit Hediprasetyo 2024-es őszi kollekciója. A világszerte ismert indonéz divattervező darabjait a párizsi olimpiai és paralimpiai játékok ihlették a kulturális sokszínűség, a kölcsönös tisztelet jegyében egy olyan korban, amikor a társadalmi széttagoltság erősen jelen van a hétköznapokban. Hediprasetyo őszinte üzenetét a kampányban szereplő Laetitia Casta még hitelesebbé teszi.

011_1.jpg

A couture valódi savoir-faire-je és az atléták sportos megjelenésének izgalmas találkozásában született Didit Hediprasetyo 2024-es őszi kollekciója. A párizsi olimpiai és paralimpiai játékok ihlette gyűjtemény túlmutatva a szabászati kereteken, az olimpia sokszínűségét és a kultúrák egységét ünnepli.

A világszerte ismert indonéz divattervező, Didit Hediprasetyo alkotásai ebben a szezonban megtestesítik a testi, lelki és a holisztikus jólét hármasságát. Minden ruha tiszteleg a múlt nagyjai előtt, mélyen rezonálva az egyén kulturális hangjával. Ez a megközelítés a haza iránti mélységes megbecsülést hangsúlyozza. 

Az aprólékos kézi öltések, a csúszós ruhák, a mesterien szabott kabátok, a kényelmes és hordható felsők és nadrágok, valamint a bőr és a farmer ruhadarabok harmonikus fúzióját láthatjuk. Felbukkannak a vintage hangulatú motoros dzsekik, ezek a sportos lendületet, míg a flitteres szövetek, a finom selyemmezek a valódi couture minőséget, a kézművesség és a hitelesség iránti megingathatatlan elkötelezettséget hozzák el. Hediprasetyo a szabászati megoldásokban a mozgás szabadságát és a kényelmet helyezi előtérbe, összhangban azzal a filozófiával, amely szerint a divatnak fel kell szabadítania a test mozgását.

A ruhasorozat kampányában szerepet kapott Laetitia Casta. A világhírű francia színésznő és modell időtlen kecsessége, a testét átölelő karcsú, drapériaszerűen leomló ruhák modern, elegáns sziluettet alkotnak. Casta mellett indonéz, francia, olasz és nyugat-afrikai modellek is szereplenek a fotóanyagban, akik a tervező közeli barátai, ők életet lehelnek a kollekció kulcsfontosságú szettjeibe. A változatos kulturális hátterük megtestesíti Didit Hediprasetyo elképzelését. Ez a multikulturális ábrázolás még inkább aláhúzza a tervező rendíthetetlen elkötelezettségét a sokszínűség ünneplése iránt. Mindezt egy olyan korban, amikor a társadalmi széttagoltság erősen jelen van a hétköznapokban. A couture design és az élénk színpaletta - a francia és az indonéz zászló színei - túlmutatnak a földrajzi határokon, ehelyett Hediprasetyo a kulturális identitások gazdagságát, a közös értékeket és a kölcsönös megbecsülést emeli ki. 

Fotók: Didit Hediprasetyo Official

Kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9218472969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása