GaborSzakacs

Az életre keltett fantáziavilág Kerényi Virág kifutóján

2023. október 25. - gaborszakacs

Bátor és játékos szetteket vitt kifutóra a őszi divathéten Kerényi Virág. Az ismert magyar divattervező a Budapest Central European Fashion Week keretein belül mutatta be 2024-es tavasz-nyári ready-to-wear kollekcióját, amelynek minden egyes darabja merész és feltűnő volt. Az elképesztő minták, a gazdag díszítések és a különböző textúrák kivételes harmóniában keltek életre. Gyertek és fedezzük fel együtt Kerényi Virág világát!

200_58.jpg

387530855_1070729687192171_22974634850928235_n.jpg

A budapesti Millenáris Park G épületében és a szomszédos Nemzeti Táncszínházban rendezték meg a 2024-es tavasz-nyári ready-to-wear darabokat felvonultató Budapest Central European Fashion Weeket. A rendezvénysorozat záró hétvégéjén mutatta be vadonatúj kollekcióját a látványos szettjeiről ismert magyar divattervező, Kerényi Virág

Virag Kerenyi 2024-es tavaszi ready-to-wear kollekció bemutatója előtt Süle Kati személyi stylisttal és Miták Bernadett influencerrel, a 2017-es és 2022-es Glamour Nagykövettel

Sok-sok éve figyelem és követem Kerényi Virág munkásságát. A budapesti székhelyű magyar divattervező könnyen felismerhető ruhadarabjai, táskái és kiegészítői minden szezonban elvarázsolják a Budapest Central European Fashion Weekre érkező vendégeket. 

Virág egy jelentős szakmai múltat tudhat maga mögött. A Krea Kortárs Művészeti Iskolában, a Metropolitan Egyetemen és a dániai Teko Egyetemen tanult, San Franciscóban, Amszterdamban és a Magyar Állami Operaházban szerezte meg a szakmai tapasztalatát. Kollekciót tervezett a Peugeot számára, több hazai televíziós produkcióban és hollywoodi filmben dolgozott. Egyedi ruhái, táskái, kalapjai és fejdíszei a világ minden táján megállják a helyüket, a nemzetközi divatsajtó gyakran cikkez a munkásságáról.

A Virág Kerényi márka egyedi, környezetbarát és kis szériás darabokat készít. Termékei a bátor és játékos, ugyanakkor erős, magabiztos, pörgős életet élő nők számára készülnek. Imádja a csillogást, a bizánci díszítettséget, a túláradó érzelmeket, amelyeket a különleges textíliákba kivételes módon át tud ültetni. Azon kevés magyar designerek közé tartozik, aki alkotásaival hidat képez a művészet és a hordható divat között.

A 2024-es tavasz-nyári kollekció a korábbi szezonokban megszokott elképesztően merész vonalvezetéssel és gazdag díszítettséggel került kifutóra. Szettjei túlmutatnak a sablonos megjelenésen, áthágják a szabályokat, személyre szabottak és roppant önkifejezőek, így megtestesítik az alkotás művészetét. A gyűjtemény olyan, mintha egy izgalmas moodboard-ot - vagyis egy hangulattáblát, egyfajta vizuális prezentációt - látnánk telis-tele érzelmekkel, színekkel, illatokkal és textúrákkal. Minden egyes összeállításnak külön története van, ám a teljes kollekció a fémes anyagokkal, a sok-sok mintával, az aranyláncokkal és a merész kalapokkal egy tökéletes egységgé állt össze. 

Külön figyelmet érdemelnek a márkára jellemző szegecses részletek, az éles geometriai vonalak, na meg a csodás táskák. Engem mindig lenyűgöz Kerényi Virág őszinte, túláradóan sokszínű világa. És titeket?

A Virag Kerenyi Spring 2024 RTW kollekció részleteit érdemes közelebbről is megfigyelni, minden eleme nagyon izgalmas:

Fotók: GaborSzakacs Blog / HFDA / The Sparkle Content / Virag Kerenyi

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7318239531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása