GaborSzakacs

Georges Hobeika stílusos csókja

2022. június 13. - gaborszakacs

A felvillanyozó gyengédség érzésével és a végtelen lehetőségek áradó szenvedélyével mutatta be a 2022-es tavasz-nyári haute couture kollekcióját Georges Hobeika. A világhírű libanoni divattervező a bimbózó szerelem romantikusan idilli pillanatait keltette életre a díszes szövetek segítségével. A gyűjtemény a First kiss, azaz az Első csók nevet kapta. Éld át az első csók élményét a káprázatos ruhaköltemények szívet melengető esztétikai élményén keresztül!
ss22_hc_desktopcover.jpg

200_21.jpg

Georges Hobeika neve nem ismeretlen az igazi divatrajongók számára. A libanoni designert egészen fiatalon megbabonázta hazája szépsége és a Földközi-tenger partvidékének ezernyi árnyalata. Tehetsége hamar utat tört magának, hiszen édesanyja és néhány szabómester megingathatatlan támogatásával elkészítette az első kollekcióját és megszervezte élete első divatbemutatóját Bejrútban. A kitartó munka és az átvirrasztott éjszakák meghozták számára a sikert, 1995-ben megszületett a Georges Hobeika márka.

A vakmerő vonalvezetéseket és a kézműves hagyományokat alkalmazva világmárkává lépett elő, feltörekvő couturier személyében 2001-ben bemutatkozott Párizsban. A Maison Georges Hobeika gyorsan a divatszakma kedvencévé vált, a művész 2010-ben megnyitotta bemutatótermét a francia főváros előkelő negyedében a  Rue Royale és a Rue du Faubourg Saint-Honoré sarkán. 2017 januárban Hobeikát a La Chambre Syndicale de la Haute Couture a vendégtagjává választotta, a rangos elismerés alapján az haute couture divathét programjának állandó résztvevője lett.

A Georges Hobeika divatház a folyamatosan megújuló, modern elegancia központja, ahol a nőiesség, a kortárs romantika a luxus világával találkozik. Hobeika a couture vonal mellett menyasszonyi és ready-to-wear darabok gyártásával is foglalkozik. Elképesztő kreációi minden generáció számára a harmóniával átszőtt, szenvedélyes eleganciát kínálják. Ismert ügyfelei közé tartozik Jennifer Lopez, Lady Gaga, Maluma és még sokan mások.

300_12.jpg

100_34.jpg

A 2022-es tavasz-nyári haute couture kollekció Georges Hobeika és fia, Jad Hobeika határtalan fantáziavilágát dicséri. A hevesen dobogó szív, a gyomrodban repkedő pillangók, az egész testen végigfutó, bizsergően kellemes érzés, vagyis a szerelem, na és persze az első csók által keltett eufória ihlette a gyűjteményt, amely végül a First kiss, azaz az Első csók nevet kapta. 

Az igencsak terjedelmes, 60 sziluettből és egy menyasszonyi ruhából álló sorozat kitűnően ötvözi a márkára jellemző hagyományos kézműves technikákat, a kézi hímzéseket, a toll-és kristálydíszítéseket. Hobeikáék izgalmas és beszédes szimbólumokat - órák, kulcsok, pillangók - használnak, amelyekkel a kortalan szépséget és az időtlen eleganciát fejezik ki. A végtelen lehetőségek áradó szenvedélye, az átalakulás csodája a gazdag anyaghasználatban és a különleges szabásvonalakban csúcsosodik ki. Jól megférnek egymás mellett a könnyed és légies textíliák, a bonyolult makramék, a lézervágott 3D-s virágok és a fémes csillogású rojtok. Imádják a színeket, a fekete, az arany, a bézs, az ezüst mellett a szívesen alkalmazzák a kék és a rózsaszín különböző árnyalatait. 

A fantasztikus estélyi ruhák és red carpet dressek a Közel-Kelet gazdag kultúráját a kifinomult párizsi eleganciával és némi hollywoodi csillogással ötvözik. Felejthetetlen ruhadarabok felejthetetlen alkalmakra.

A teljes tavaszi kollekciót az alábbi galériára kattintva tudjátok megtekinteni:

A kollekcióhoz készített kisfilmet is érdemes megnézni, itt a modelleken életre kelnek az haute couture kreációk:

Fotók: Georges Hobeika Official Website

Videó: GEORGES HOBEIKA Couture Spring-Summer 2022 Collection / Georges Hobeika YouTube Channel

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1817854457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása