GaborSzakacs

A Fabergé-tojások ihlette ruhakollekció

2022. március 15. - gaborszakacs

A kedvenc amerikai divattervezőm, Pamella Roland kézi gyöngyözéssel és elképesztő hímzésekkel készült ruhákat mutatott be a New York Fashion Week keretein belül. A  2022-es őszi szezonra szánt kreációkat az orosz cári család számára készített gyönyörű Fabergé-tojások ihlették.

100_22.jpg

Ékszertojások. Ezen a néven váltak világszerte ismertté és keresetté azok a különleges ékszerekkel kirakott és zománcozott húsvéti dísztojások, amelyeket Peter Carl Fabergé készített az 1880-as évektől kezdve az orosz cári család számára. A francia származású orosz ékszerész 1885 és 1917 között III. Sándor és II. Miklós orosz cárok megrendelésére gyártotta ezeket az egyedi munkákat, a Fabergé-tojásokra ma már az ékszerművészet remekműveiként tekint a szakma.

Pamella Roland 2022-es őszi ready-to-wear kollekcióját Fabergé The Imperial Eggs című legismertebb alkotása ihlette. Az amerikai designer az ékszerész nagyra becsült mestersége előtt tisztelegve kézzel gyöngyözött, kristályvirágokkal kirakott ruhakölteményeket mutatott be. A jól ismert Roland-formák ezúttal háromdimenziós tüllvirágokkal, kézzel kalapált flitterekkel és aranyszálakkal díszített csipkékkel válnak emlékezetéssé ebben a szezonban. A finom részletek modern eleganciát árasztanak a tündöklő pasztell árnyalatokkal. Említésre méltóak a sifon míderek, a hímzett mellrészek és a kifogástalan szabásvonalak is. A finom koktélruhák, a lenyűgöző oszlopruhák és a királynői estélyik minden bizonnyal feltűnnek majd a legelegánsabb vörös szőnyeges eseményeken.

Pamella Roland 2022-es őszi ready-to-wear kollekciója mesés vonalvezetésű ruhákat és kifinomult részleteket hozott

400_7.jpg

Fotók: Pamella Roland Official

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr217779080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása