GaborSzakacs

Álmok, múzsák és viharos szerelmek

2021. február 19. - gaborszakacs

Amikor a világ a feje tetejére áll és az életed a hullámvölgy legaljára érkezik, akkor felcsillan egy apró reménysugár. Egy földöntúli erő segítségével szépen lassan megkezdődik a felemelkedés és újra bizakodva tekinthetsz egy szebb jövőbe. Ahogyan a mindent elsöprő vihar után megnyugszik a természet, úgy találja meg a lelkünk is a maga békéjét. Julien Fournié francia divattervező a 2021-es tavaszi haute couture kollekciója a First Storm, vagyis az Első vihar nevet kapta. Utalva ezzel az elkészült ruhadarabokból áradó elementáris energiákra, a tomboló szenvedélyre, a fergeteges sokszínűségre és persze az elbűvölő szépségre. Nézzétek csak!

julien-fournie_2.jpeg

julien-fournie.jpeg

First Storm, azaz Első vihar névre keresztelt Julien Fournié haute couture kollekcióhoz látványos kisfilm készült

Ahogyan Szécsi Pál dalában "Viharként tombol már a messzi távol / Felgyúlt a régi tűz, s a szívem lángol", úgy fogunk visszaemlékezni mi erre a koronavírus-járvány sújtotta időszakra. A féktelen égzengés most még mélyen bennünk tombol, ám lassan eljön a lecsendesedés és a megnyugvás időszaka. Ezt a drámai időszakot ragadta meg a francia divat kiváló tervezője, Julien Fournié. A designer a Paris Fashion Week keretein belül bemutatott 2021-es tavaszi haute couture kollekciójának a First Storm, vagyis az Első vihar nevet adta.

A hangzatos cím mögött valódi tehetség és őszinte érzelmek bújnak meg. Fournié kötelességének érezte, hogy a világot megrázó egészségügyi és gazdasági válság közepén egy élénk víziókkal teli, izgalmas fantáziavilágba repítse el a divat szerelmeseit. A nőiességet és a sokszínűséget tűzte a zászlajára és a haute couture magas minőségéhez igazodva készítette el a nőies ruhadarabjait. 

Julien Fournié az online divathétre alkotott kisfilmjében három fiatal nőt vezet be egy elbűvölő környezetbe, ahol az álmaik valóra válhatnak. Bár gyönyörű múzsái roppant kíváncsiak, titkos vágyaik megélésekor mégsem veszítik el a valódi személyiségüket.

A kollekcióban a letűnt korok öltözködési szokásai a kortárs divattal kerültek közös nevezőre, ezzel a sokszor színpadiasnak hitt haute couture egy kifinomult, viselhető és ízléses megjelenési formában kelt életre. Fournié a női test arányait hangsúlyozza, minden szettjében nyújtja az alakot. Bár kreációit a csodás szabásvonalaknak köszönhetően szoborszerű szépséggel ruházza fel, a statikusság helyett a megjelenő sifonok és a tüllök mozgására összpontosít. Díszítései szakértői kezek munkáját dicsérik, elképesztő hímzésekkel, kristály- és tolldekorációkkal dolgozik. Az anyagok szépségén túl az összkép könnyedséget és eleganciát sugároz, szoros redőzései, kecses ívei és átlátszó rétegei pedig a couture magas színvonaláról tesznek tanúbizonyságot.

"Viharként tombol már a messzi távol / Felgyúlt a régi tűz, s a szívem lángol", mert a viharos szenvedélyből az álmok erejével így kell egy meggyőzően egységes és ízléses kollekciót alkotni a legsötétebb órákban.

Julien Fournié Spring 2021 Couture kollekciója a Paris Fashion Week online bemutatóján

Fotók: Julien Fournié Spring 2021 Couture

Még több divattartalomért kattints a közösségi oldalakra, lájkolj a Facebookon ITT és kövess az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6516429134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása