GaborSzakacs

Hollywood aranykorának stílusa az online divathéten

2020. július 19. - gaborszakacs

Mivel a koronavírus fenekestül felforgatta a nemzetközi világot, így a Paris Fashion Week ezúttal egy új platformra került át. Az első online divathéten a kifutós bemutató helyett Julien Fournié egy izgalmas kisfilmmel lepte meg a rajongóit. A klasszikus eleganciát modern szabásvonalakkal és korszerű technológiákkal ötvöző francia divattervező 2020-as őszi couture darabjai - ahogyan a korábbi szezonokban is - a kifinomult ízlésű nőknek készültek. A nőknek, akik imádják a kacér íveket, a könnyed anyagokat és szeretnek a társaság középpontjában lenni. Hölgyeim, engedjék meg, hogy bemutassam az új kedvenc designerüket, Julien Fournié-t!

12_319.jpg

Julien Fournié kisfilmje a couture héten a 2020-as őszi kollekcióról

Bár hazánkban nem túlságosan ismert a francia couturier, Julien Fournié, a divatszakma imádja a munkáit. A tervező folyamatosan figyeli a kortárs divat alakulását, nyitott a technikai újításokra, lépést tart az innovációkkal, nagy hangsúlyt fektet a megfelelő anyagok kiválasztására. A klasszikus eleganciát képviseli, ugyanakkor imádja a merész vonalvezetést, a modern szabászati megoldásokat.

Julien Fournié eredetileg orvosnak készült, ám az esztétikum és a szépség iránt rajongása a divat felé terelte. Művészeti tanulmányokat folytatott a párizsi ESAA Duperré-ben, majd az École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne-ben. Az haute couture fortélyait a legnagyobb márkáknál leste el, gyakornokoskodott a Christian Diornál, a Givenchy-háznál Alexander McQueen idején, de megfordult a Nina Riccinél, Céline-nél is, Jean Paul Gaultier asszisztensként például Madonna turnéjelmezeit készítette. 2003-ban a Torrente Haute Couture kreatív igazgatója lett, páratlan innovációit a szakma több díjjal jutalmazta. 2009-ben létrehozta a saját neve alatt futó couture márkáját, az art deco-ból merítkező formavilága és a különleges díszítési technikája megbabonázta Párizst. Még csak a negyedik kollekcióját gyártotta le 2011-ben, amikor már szerepelt a couture hét naptárjában. 2017-ben hivatalosan is az "haute couture" kategóriába sorolták a márkáját, a Francia Ipari Minisztérium pedig védett francia brandként támogatja. Julien Fournié ma már a legkiválóbb tervezőket, hímzőket, szabászokat alkalmazza, a 3D-s digitális ötletei és a formabontó cipői új színfoltot jelentenek az újdonságokra kiéhezett divatvilágban. Kollekcióit a világ több pontján bemutatta, járt Szingapúrban, Stockholmban, Ho Si Minh-városban és Varsóban is.

A világot sújtó koronavírus-járvány miatt a 2020-as őszi haute couture kollekcióját egy nagyszerű kisfilmben mutatta be Julien Fournié. A műhelymunkát és a divatfotózás szépségeit feltáró képsorok Fournié kifinomult ízléséről és páratlan esztétikai érzékenységéről tesznek tanúbizonyságot. A kockákon Hollywood aranykorának legszebb színésznőit és a korszak sztárjainak ikonikus ruhakölteményeit idézte meg egy modern, igazán mai értelmezésben. Marilyn Monroe kacér szőke fürtjei és szertelen bája és Marlene Dietrich maszkulin jegyeket felvonultató stílusa mellett Madonna túlfűtött szexualitása is visszaköszönt. Fournié földet söprő, mesés tüllszoknyákat álmodott meg a következő szezonra, amelyeket rafinált gombolású, karcsú kabátokkal és meglepően hosszú fehér ingekkel kombinált. (Zárójelben megjegyezném, hogy ebben az ing-szoknya társításban van valami különös Carolina Herrera-utánérzet.) Ahhoz viszont kétség sem férhet, hogy a pezsgő-, krém- és méregzöld estélyi ruháin a kézi hímzések és a 3D-s applikációk szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak. A klasszikus elegancia és a nagyvárosi luxus szupernőies vonalvezetésben a felejthetetlen megjelenés szintjére emelkedik. A vörös szőnyegért kiáltó sziluetteket látva Julien Fournié neve örökre az emlékezetünkbe vésődik. Egyszerűen isteni, amit csinál, BRAVO!

Fotók: Julien Fournié Fall 2020 Couture

Videó: First Manifesto - Julien Fournié Fall 2020 Couture Collection, FF Channel

Még több divattartalomért kattints a közösségi oldalakra, lájkolj a Facebookon ITT és kövess az Instagamon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3416009488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása