GaborSzakacs

Egy cseppnyi csillogás az évbúcsúztató partin

2019. december 26. - gaborszakacs

A klasszikus vörös szőnyeges ruhaköltemények mellett pompás alkalmi sziluettekkel kápráztatta el rajongóit a Badgley Mischka. Az amerikai Mark Badgley és James Mischka divattervezők ismert márkája a 2020-as tavaszi szezonra szupernőies és igazán csillogó darabokkal készült, amelyek akár a szilveszteri partin vagy a közelgő báli szezonban bárkiből stílusos hercegnőt varázsolnak. 19_185.jpg

A Badgley Mischka márka a megszállott divatrajongók és a vörös szőnyeges sztárgálák követői számára nem ismeretlen. Az elmúlt években számtalan híresség választott magának ruhát egy-egy kiemelkedő eseményre a Mark Badgley és James Mischka tervezőpáros szalonjából. Gyakran megfordul náluk Madonna, Sharon Stone, Jennifer Lopez, Oprah Winfrey, Helen Mirren, Jane Fonda és Bette Midler is.

Mark Badgley 1961-ben született a Illinois állambeli East St. Louisban. Képzőművészeti tanulmányait az Oregon Egyetemen kezdte, de hamarosan Dél-Kaliforniába költözött, hogy üzleti tudást szerezzen. 1982-ben rájött, hogy őt mégis a művészetek érdeklik, így a New York-i Parsons School of Designba felvételizett. 1985-ben a diploma megszerzése után New York-ban maradt és Donna Karan mellett kezdett dolgozni. James Mischka 1960-ban született Wisconsinban, Kaliforniában és New Jersey-ben nőtt fel. A texasi Rice University-n orvosmérnöki tanulmányokat hallgatott, ám az érdeklődési köre őt is a Parsons School of Designba terelte, ahol megismerkedett a későbbi partnerével, Mark Badgley-jel, akivel 1988-ban elindították saját márkájukat, a Badgley Mischkát. Valósággal berobbantak a divatiparba, egy éven belül már a Neiman Marcus és a Bergdorf Goodman is árusította a ruháikat. Több ízben Az év designere díjat is besöpörték, ám a pénzügyi nehézségek miatt 2004-ben a céget eladták az Escada SE csoportnak, majd tőlük az Iconix Brand Group tulajdonába kerültek. A kényes anyagi ügyek ellenére a márka szárnyalt, a Vogue beválasztotta a 10 legjobb amerikai tervező közé Mischkát és Badgley-t. A portfóliójukat menyasszonyi ruhákkal, alkalmi cipőkkel és táskákkal, női sportruházattal, parfümökkel és szemüvegekkel bővítették ki. 2017-ben újabb tulajdonosváltáson esett át a vállalat, a Titan Industries szárnyai alá került. A Badgley Mischka klasszikus alapokon nyugvó, nőies szabásvonalú ruhakölteményeket készít, könnyű szöveteik 'az egyszerű, de nagyszerű' elv mentén, a drámai és emlékezetes megjelenés jegyében kelnek életre.

Mark Badgley és James Mischka 2020-as tavaszi kollekcióját a francia származású Oscar-díjas amerikai színésznő, Claudette Colbert ihlette. Colbert az utolsó filmje után 1961-ben Barbados szigetén vásárolt egy 18.századi villát, ahova magával tudta vinni Hollywood aranykorának csillogását és persze a korszak legnagyobb sztárjait. A visszavonulás helyett a karib-térségi otthon a fényűző társasági események célpontja lett, vendégeskedett nála többek között Frank Sinatra, Mia Farrow és Margit hercegnő is. A trópusi hangulat és a rivaldafény különös találkozása inspirálta Mischkát és Badgley-t. A féktelen éjszakai partik, a ragyogás, a korszak ellenállhatatlanul vonzó stílusa valósággal beszippantotta az amerikai tervezőpárost. A karibi régió élénk színei, bódítóan édes illatai és finom gyümölcsei a pálmák zöldjével, a lagúnák igéző kékségével keltek életre a könnyű textíliákból. Mintha egy nyaralás izgalmas részletei elevenednének meg egy szempillantás alatt. Claudette Colbert hollywoodi világa is felbukkant a '30-as és '40-es évek jellegzetes díszítési technikáival. Az elegáns vintage hatású sziluettek csodás fodrokat kaptak, a hangsúlyos vállak és a puffos ujjak egy letűnt korszak magával ragadó megjelenését hozták vissza. A drámai köpenyek, a méretes fülbevalók és a 3D-s virágapplikációk teszik a látványt igazán emlékezetessé. Könnyed és légies koktélruháik mellett jól megférnek a test vonalát követő, mélyen dekoltált alkalmi ruhák és a jól ismert red carpet dress-ek. Akár a vörös szőnyegre, akár egy menő szilveszteri buliba vagy hivatalos, a Badgley Mischka tavaszi kollekciója tökéletes ihletforrás lehet, hogy a modern filmsztárok stílusában beragyogd és feledhetetlenné tedd az éjszakát!

Elbűvölő darabokkal hódít 2020 tavaszán a Badgley Mischka

Photos: Filippo Fior / Gorunway.com

Megtalálsz a közösségi oldalakon is. Ha tetszett a bejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7015364122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása