GaborSzakacs

Versailles ihlette álomruhák

2017. december 15. - gaborszakacs

Az elmúlt években önjelölt stylistok és divattervezők milliói lepték el a különféle közösségi oldalakat, akik minél nagyobb feltűnést keltve percek alatt óriási hírnévre szeretnének szert tenni. Többségükben azonban nincs meg az a tehetség, a szakma iránti alázat és a megfelelő háttértudás, amivel maradandót tudnának alkotni, így hamar a divat pokolian mély süllyesztőjébe kerülnek. Napjaink legsikeresebb designerei - szinte kivétel nélkül - a klasszikus öltözködési szokásokat veszik alapul a kollekcióik megalkotása során, ezekhez hozzáadják a saját személyiségüket és így megszületnek az igazán szemet gyönyörködtető ruhadarabok. A következő összeállításban megcsodálhatjátok Michael Cinco mesés gyűjteményét, amelyet XIV. Lajos barokk palotájának pompája és annak lélegzetelállító stílusa ihletett.

1_140.jpg

"The Impalpable Dream of Versailles". Ezzel a hangzatos címmel mutatta be Michael Cinco divattervező a 2017-es őszi haute couture kollekcióját, amit a francia gótika kifinomultsága és a Napkirály, XIV. Lajos legendás barokk palotájának pompája ihletett. A végtelen díszítések, a monumentális tükrök, az aranykeretes festmények, a színes selyemkárpitok és a legendás versailles-i kert motívumait meséli el a textíliák nyelvén. A földet söprő báli szoknyák és a karcsú derekat kiemelő ruhák kézi hímzéseket kaptak, ehhez súlyos nyakláncokat és fülbevalókat társított Cinco. A mai kor vörös szőnyeges sziluettjei a magasan sliccelt szoknyákban, a test vonalát szorosan követő szabásvonalakban és a rafinált dekoltázsokban köszönnek vissza. A szürke, az ezüst, a halványkék és az arany sikkes párosítása valósággal vonzza a tekintetet, a különféle technológiák pedig izgalmassá teszik az így életre kelt ruhakölteményeket. Cinco nem spórolt az anyagokkal, prémium minőségű selymet, tüllt és sifont használt, a kristálydíszítéseknél a Swarovski csillogó kövecskéit részesítette előnyben. A lehengerlő női kreációk mellett ebben a szezonban a férfiakra is gondolt a tervező, nekik kényelmes nadrágokat és exkluzív kabátokkal kedveskedett. A francia előkelőségek egykori megjelenése a modern Közel-Kelet elképesztő gazdagságával találkozik egy igazán emlékezetes kollekcióban. Hölgyeim és uraim, hol vannak a nálunk túlsztárolt minimalista zsákruhák, a fantázia nélküli, unalmas egyenruhák és az alaktalanná tevő oversize darabok? Kérem, így is lehet 2017-ben divatot csinálni! Bravó!

Michael Cinco korunk talál legígéretesebb divattervezője. Igazi világsztárokat öltöztet, Jennifer Lopez, Beyonce, Rihanna, Kylie Minogue, Maria Carey, Sofia Vergara, Mila Kunis vagy éppen Dita Von Teese is szívesen választ a szalonjából. A Fülöp-szigeteken született kreátort már kisgyermekként elbűvölte Marlene Dietrich, Grace Kelly, Joan Crawford és Audrey Hepburn kifogástalan eleganciája. Arról álmodozott, hogy egyszer ő is olyan sztárokat tehet szebbé, mint a hollywoodi aranykor filmcsillagai. Cinco szülőföldjét elhagyta, 1997-ben Dubaiba költözött, mert csillapíthatatlanul vonzotta a haute couture-ért rajongó közel-keleti elitista világ. "A Közel-Keletre való költözés nagy ugrás volt számomra, ez a régió a haute couture paradicsoma" - vallott be egy későbbi interjúban. 2002-ben Párizsba ment, hogy kitanulja a tervezés minden fortélyát, tanulmányait végül Londonban fejezte be. Lenyűgözte Európa történelmi múltja, építészete és divatja. 2003-ban visszatért Dubaiba, ahol elindította saját couture márkáját, a MICHAEL CINCO Dubait. A hírességek azonnal felfigyeltek tehetségére és részletgazdag munkáira, ódákat zengtek friss és elegáns szöveteiről, nőies szabásvonalairól, kreációinak előkelő kisugárzásáról. Hamar a díjkiosztó estek sztárja lett, munkái feltűntek az Amerikai Music Awards, Golden Globes és MET-gála vörös szőnyegén. Karrierje megállíthatatlanul ívelt felfelé, beválasztották az Ázsiai Couture Szövetségbe, szerepelt a Tyra Banks nevével fémjelzett Topmodell leszek szingapúri reality showjában. A legjobb design díját megnyerte a Grazia Style Awards-on, majd a People Choice Award címet is bezsebelte. 2010 óta a Dubai Fashion Week állandó résztvevője, 2016-ban Párizs, Szingapúr, Ausztrália, New York és London is tárt karokkal fogadta a divathéten mesés kollekcióját. Szenvedéllyel és alázattal dolgozik, arisztokratikus hangulatot árasztó ruhái nehezek, mégis lebegnek, roppant drágák, ám a magas összegért cserébe tökéletesen kiemelik viselőjük szépségét.

Photos: Michael Cinco Impalpable Dream of Versailles Campaign

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr8113503557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária HenGau 2018.01.14. 16:03:59

Ez egyszerűen, és hihetetlenül jók.
süti beállítások módosítása