GaborSzakacs

A színes csíkok bűvöletében

2016. július 31. - gaborszakacs

Lehet keskeny vagy vastag, függőleges vagy vízszintes, átlós vagy hullámokban fodrozódó, a csíkos mintázat az idei nyár legnagyobb kedvence. Az ismert divatházak sorra ontják magukból azokat a kollekciókat, amelyekkel a geometriai vonalak széles és rafinált tárházát vonultathatják fel. A következő összeállításban elhoztam Nektek a szezon feltűnően színes és vidám sávokban pompázó ruhakölteményeit.

dolce_gabbana_1.jpg

Dolce & Gabbana, Jonathan Saunders, Louis Vuitton és Missoni csíkjai a 2016-os nyári szezonban

Minden évszaknak megvan a maga kedvenc színe, mintázata és szabásvonala. A vezető divatházak tervezői és kreatív szakemberei a 2016-os nyarat a vidám és élénk színekből álló csíkos ruhákban képzelték el. Úgy tűnik, a designerek gondolkodásmódja roppant egységes, mivel szinte mindegyik gyűjteményben felbukkant ez a mintázat hol szélesebb, hol keskenyebb méretben, hol pedig függőleges vagy vízszintes irányban. Évtizedek óta tudjuk, hogy ezzel az optikai csalással tudjuk a testalkatunkat a leginkább előnyössé vagy éppen túlságosan is előnytelenné tenni. A szabály a régi, a vertikális csíkozás nyújtja, kiemeli, hosszítja a testet, a horizontális viszont formát ad, hangsúlyozza a kerekebb idomokat. Célszerű óvatosan bánni a vonalakkal!

A szupercsíkos őrület a Dolce & Gabbana kifutóján a legmarkánsabb. Lefelé bővülő, A-vonalú, kék-sárga-piros ruhákban képzelte el a stílusos nőket a 2016-os nyárban a világhírű olasz tervezőpáros, Domenico Dolce és Stefano Gabbana. Az egységet nem törték meg sem övekkel, sem pedig kabátkákkal, csupán egy-egy feltűnő applikációval tették különlegessé sziluettjeiket. Jonathan Saunders az átlós vonalakban, a Louis Vuitton a bordázott anyagokban és a kötött pulóverek sávjaiban látja az újdonságot. Missoni keveri a függőleges és vízszintes irányú csíkozást megtartva a márkára jellemző népies, hagyománytisztelő irányzatokat. Néhány divatház a klasszikus párosításokat hozta vissza, egyszerű szabást alkalmaztak, kettőnél több színt nem kombináltak.

MaxMara, Rochas és a Prada színes sávjai

A csíkos mintát viselhetjük napszaktól, évszaktól és eseményektől függetlenül is, mindenhol megállják a helyüket. MaxMara, Rochas és a Prada színes sávjai a hétköznapokban és az éjszakai életben is kiváló választásnak bizonyulhatnak. Salvatore Ferragamo és Stella McCartney felszabadult játszadozásba kezdett a geometrikus mintákkal, az optikai tuninggal elkészített darabjaik felejthetetlen megjelenést biztosítanak viselőiknek. Légy merész és hódíts Te is csíkosban! Stílusos nyarat mindenkinek!

Photos: Dolce & Gabbana, Indigital, Prada, Salvatore Ferragamo

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr828694082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása