GaborSzakacs

Amikor a sport és a design találkozik

2015. április 05. - gaborszakacs

Végre tavasz van! Ilyenkor előszedjük a tavalyi sportfelszerelésünket - vagy rohanunk a legközelebbi áruházba újat vásárolni - és nekilátunk a téli zsírpárnák eszelős ledolgozásának. Akár futni, akár kondiba jársz, bizony, a jó minőségű ruházat elengedhetetlen. Nem mindegy, milyen anyagot választasz, mekkora a mérete, kellőképpen légáteresztő vagy sem, fontos a kényelem és a praktikum, no meg a design sem utolsó szempont. Mindezt alaposan mérlegelve Stella McCartney és Kanye West is kiadott egy-egy kollekciót az Adidas közreműködésével. Ékes bizonyítékai annak, hogy az egészséges életmód és a divat egymás édestestvérei is lehetnek.

stella-mccartney-001-1366.jpg

Bevallom, nagy kedvencem az Adidas by Stella McCartney kollekció. A tervezőnő nem először dolgozik együtt a neves sportmárkával. A darabok minden négyzetmilliméterén érezni az alapos anatómiai ismereteket, a precizitást és persze a kézzel fogható tervezői praktikákat. Az ultrafinom gyapjúból készült futónadrágja hőtartó, kiváló szigetelő alsó réteget biztosít viselőjének, emellett klasszul néz ki. McCartney ügyel arra is, hogy légáteresztő anyagot használjon, így nem fülled be alatt a test intenzív megterhelés alatt, így 10 perc mozgás után sem érzed majd azt, hogy egy szkafanderben pácolódsz. Gondolt a jógázókra és a szabadtéri sportok szerelmeseire is. Utóbbiaknak a láthatóság érdekében trükkös, fényvisszaverő virágmintákkal kedveskedett. Alapjában véve visszafogott színpalettából dolgozik, előtérbe helyezi a funkcionalitást. Plusz pont a gömbhalkabátért és a sporttáskákért!

Miután Kim Kardashian és Kanye West esküvői fotója megjelent a Vogue címlapján, a páros minden jelentős divateseményen felbukkant. Ezt a hírnevet meglovagolva a zsenális zenész - a hivatalos sajtóanyag szerint - 18 hónap alatt készítette el azt a kollekciót, amely sokaknál kiverte a biztosítékot. A bőr és az izmok kapták a legnagyobb szerepet a kissé hajléktalan utóízű kreációkban. Elismerésre méltó, hogy roppant határozott testtudatos és határozott. A bemutatón felvonultatott szedett-vedett hadseregéből árad a túlélés ösztöne, a szívósság, amelyet egy cseppnyi provokációval tett teljessé. Rejtély, hogy Kanye West komolyan gondolta vagy csak jó poénnak szánta a Kanye West x Adidas Originals néven futó kollekcióját. Az eladási adatokból úgyis kiderül.

Photo: Courtesy of Adidas by Stella McCartney, Alessandro Garofalo / feudiguaineri.com

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr177321942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása