GaborSzakacs

Szőrme és puffos ujjak a Louis Vuittontól

2015. március 14. - gaborszakacs

A szőrme gyilkosság, vallják az állatvédők. Ám a divatházak ezzel  a nézettel vagy nem törődnek vagy pedig képmutatásnak tartják. Nyilván nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy azok a szerencsétlen állatok milyen körülmények között halnak mártírhalált a divat oltárán. Egy biztos, a szőrme ősidők óta a ruházkodás meghatározó része volt és akár tetszik, akár nem, része is marad. Ezúttal a Louis Vuitton kollekciójában.

_a2x0036.jpg

Már egy éve, hogy Nicolas Ghesquière megkapta a világ talán legpatinásabb divatházának tervezői székét. Valljuk be, nem is volt rossz választás, mert új színt hozott a Louis Vuitton arculatába, felfrissítette a márkát. A 2015-ös őszi kollekció főleg a szőrmékre fektetni a hangsúlyt. Legyen az egy prémgallér vagy egy táskán felbukkanó berakás, szinte minden kreációjában megtaláljuk. A luxus örök megtestesülése a bunda, Ghesquière többféle hosszban és színben ajánlja.

A szőrmék mellett a 70-es évek női gardróbjaira hajazó darabok is felbukkannak a Louis Vuitton új ready-to-wear kínálatában. A különleges textúrájú, barázdált felsők peplumra emlékeztető derékmegoldást és kissé futurisztikus, fodros tölcsérujjakat kaptak. Érdekességük, hogy az ókori Róma szobrai szépsége és a tavaszi harangvirágok lágy szirmai is visszaköszönnek bennük.

A nagyvárosi romantika visszatér! A fémes színek kiválóan keverednek a rendkívül nőies szabású, puffos ujjú darabokkal. Nicolas Ghesquière mesterien hozza összhangba a letűnt korok stílusát a mai szükségletekkel. Ruhái a hordhatóság jegyében készülnek, táskáit pedig olyan létfontosságú elemekkel a szerelte fel, amelyek nélkül ma már nem lehet kimozdulni az utcára. Bizony, már létezik az a Louis Vuitton szütyű, amibe iPad töltőt építettek. Ti is elfogadnátok egy ilyen hasznos designer darabot?

Photos: Kim Weston Arnold / Indigitalimages.com

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr247268253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása