GaborSzakacs

Amikor összefonódik a vonzerő, az elegancia és a misztikum

2024. június 10. - gaborszakacs

A kulturális gazdagságot, a hagyományokat és az innovációt egyesítette az új kollekciójában Rami Al Ali. A szírai születésű dubaji székhelyű divattervező 2024-es tavasz-nyári couture ruhadarabjait a beduin életstílusban rejlő misztikum ihlette. A kézzel díszített csodás textíliák egy kifinomult színpalettán - a sivatag mély-és gesztenyebarna, rezes-narancsos, bézses-krémes árnyalataiban - keltek életre.

100_93.jpg

Rami Al Ali 2024-es tavasz-nyári couture kollekciója egy elbűvölő óda a beduin öröksége elbűvölő világáról. A szíriai születésű dubaji székhelyű divattervező a kortárs elegancia fogalmát új szintre emelte a 30 ruhadarabból álló gyűjteményével. A nőknek és férfiaknak szánt, mesés kézi díszítésekkel ellátott alkotások a designer gyermekkori emlékeinek nosztalgiájával rezonálnak, olyan narratívát szőve, amelyben összefonódik a beduin életstílussal a tisztesség, a vonzerő, az elegancia és a misztikum. 

Rami Al Ali pazar textíliákkal és mesteri szabásvonalakkal dolgozott ebben a szezonban, ruhái pedig nemcsak a couture kézművesség csúcsát testesítik meg, hanem újradefiniálja velük a kortárs nőiesség fogalmát is. Karcsú sziluettjei, izgalmas kódjai, nagyvonalú díszítései mind-mind a márkája egyediségét hangsúlyozzák. A kollekcióban a szövetek és a textúrák sokfélesége - a tiszta selyem, az organza, a muszlin, a tüll, a folyékony hatású szatén és a gazar - harmonikus egységet mutatnak. A légies, könnyed hatást a kifinomult színpaletta csak erősíti, a sivatagi homok mély-és gesztenyebarna, rezes-narancsos, bézses-krémes árnyalataiban hosszan gyönyörködhetünk. A ruhasorozatba beemelt néhány férfi szettet is, ezzel a művészi látásmódjának szélességét bizonyította Al Ali.

A részletekre való makulátlan odafigyelés a divatház alappillére. A beduin ihletésű bonyolult szőttesek, kárpitok és szőnyegek mintái a grafikai elemekben köszönnek vissza, ezzel egy csodálatos hidat képezve egy letűnt korszak gazdag kulturális öröksége és a kortárs divat között. Rami Al Ali kollekciója a kézműves hagyományokat és a modern innovációkat egyesíti egy roppant látványos, művészi szinten kivitelezett ruhasorozatban. Lenyűgöző!

A Rami Al Ali Spring 2024 Couture pazar ruhakölteményei a párizsi divathét kifutóján

Fotók: Rami Al Ali SS24 Couture by Rami Al Ali

Kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4218424533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása