GaborSzakacs

A textilhajtogatás művészete

2018. augusztus 01. - gaborszakacs

A divatot sokan csupán egy úri hóbortnak tartják. Pedig az öltözködés nemcsak a színekről és a márkákról szól, hanem a szavak nélküli kommunikáció egyik legfontosabb formája is. Beszél a társadalmi rangunkról, a vagyoni helyzetünkről, a hangulatunkról és a világról alkotott képünkről. Soha nem áll le, mindig megújul, visszatekint és inspirálódik, emellett persze előremutat. Igazi művészet. A modern formákat, az építészeti és szobrászati jegyeket felvonultató Issey Miyake egy igazán különleges resort kollekcióval állt elő. A japán gyökerekből táplálkozó sorozat a textíliák tiszteletteljes megmunkálását mutatja be.

1_197.jpg

Issey Miyake az utánozhatatlan formavilágáról, az innovatív megoldásairól és a roppant kényelmes szabászati műremekeiről vált ismertté. Az idén 80 éves japán divattervező 2019-es resort kollekciója a tőle megszokott magas minőséget képviseli, ám ezúttal a kreatív feladatokat a márkája vezető designere, Yoshiyuki Miyamae látta el. Élénk és karakteres színekkel dolgozott, látványos és praktikus darabjai a mesterétől kapott gazdag szellemi örökséget viszik tovább. A jobbára kézzel festett anyagok káprázatos redőkkel és fodrokkal, egyedi hajtogatási technikákkal alakultak szemet gyönyörködtető ruhadarabokká. Ha papírból lennének, akkor akár az ősi japán origami művészet kiemelkedő alkotásaiként is megállnák a helyüket ezek az Issey Miyake kreációk. Könnyedek és légiesek, a nőies kisugárzásukat pedig a lágy színekkel és a virágos mintázatokkal erősíti Miyamae. Zseniálisan bánik az arányokkal, ott vágja el a kabátot és a szoknyát, ahol éppen az a legtökéletesebbnek mutatja az alakot. Nem használ felesleges díszítéseket vagy kiegészítőket, ugyanis nincs szüksége a figyelem elterelésére. Önmagában gyönyörködtet és elgondolkodtat, stílust és egyéniséget visz a ruhatárunkba. Ez mi, ha nem művészet, kérem?

Photos: Issey Miyake Resort 2019 Lookbook

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess, lájkolj a Facebookon és az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr2914051656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása