GaborSzakacs

Punkok, pónik és ribancok a végtelen virágmezőkön

2017. szeptember 24. - gaborszakacs

Elképesztően szélsőséges az a kollekció, amit Jeremy Scott a Moschino márka neve alatt kifutóra engedett a milánói divathéten. A 2018-as tavaszi ready-to-wear gyűjteménye a legvadabb punk csajoktól a csillámpónikért rajongó hercegnőkön át a két lábon járó gigantikus virágcsokrokig terjed. Az év leglátványosabb showjának kreatív ruhakölteményei igazán mély érzelmeket váltottak ki a megjelent bloggerekből, kritikusokból és szakemberekből. Íme a kollekció, ami garantáltan nyomot hagy az emlékezetünkben!

1_122.jpg

Úgy tűnik, hogy a 2017-es őszi divathéten bármi megtörténhet! A New York és London Fashion Week után Milánóba költözött a divatvilág. A kisebb és nagyobb márkák sorra mutatják be 2018-as tavaszi ready-to-wear kollekcióikat, amelyek a sikkes öltözködés mellett a kreatív és egyedi megjelenést hivatottak előrevetíteni. A gazdag programok sorozatát a Moschino márka és Cindy Crawford bájos lánya, Kaia Gerber nyitotta meg. Az édesanyjára megszólalásig hasonlító gyönyörű modell egy punk-rock szettben lépett a közönség elé. Szegecses sapkáját bőrdzsekivel, neccharisnyával és láncos bőrcsizmával egészítette ki Jeremy Scott tervező. A tollas tüllszoknyák, a fémes övek és a My Little Pony rajzfilmek színes lovacskáinak printelt képeivel ellátott felsők sorakoztak a gyűjtemény további szettjeiben. Egymás után érkeztek az áttetsző trikók, a sado-mazo szetteket idéző fétisszerkók combcsizmákkal, a rózsaszín pulóverek és a neonszínben pompázó uszályos szoknyák. A hálós kiegészítők az aranyozott szaténokkal és a nyakörvekkel kombinált nyakláncok a megszokott ready-to-wear gyűjteményekhez képest erős túlzásnak tűntek. Gigi Hadid kifutóra lépése szinte sokkalta a bemutató résztvevőit, rövid szőke haja és a dögös rockmacának álcázott sziluettje igazán emlékezetessé tette belépőjét. Mielőtt a punk-rock feeling a közönséges kinézet határát végképp átlépné, a kollekció hirtelen átcsapott a couture kreációkból jól ismert kifinomult megjelenésébe. Anna Cleveland felvezetésével káprázatos virágok jelentek meg a Moschino kifutóján. A meglepetésként érkezett hatalmas sziromlevelek lágyan átölelték a kecses modellek testét, a csodálatos rózsabimbók, a fodrozódó kálák, a romantikus tulipánok és az igéző liliomok látványa pedig végtelen boldogsággal árasztottál el a show résztvevőit. A virággombolyagok körül repdeső pillangók tökéletes egyensúlyt hoztak a bemutató első felében felvonultatott vagány kinézetnek. A fináléban újra megjelent korunk két ikonikus modellje, Kaia és Gigi, akik ezúttal egy-egy vörös masnival átkötött gigantikus virágcsokrot keltettek életre. Fiús frizurájukat kiválóan ellensúlyozta Jeremy Scott művészien nőies kreációja. Kívánhatnánk ennél szélsőségesebb és érzelmekben gazdagabb gyűjteményt, mint a Moschino tavaszi sorozata?

16_96.jpg

Virágszirmokból kreált ruhaköltemények és modern pillangókisasszonyok

Photos: Yannis Vlamos / Indigital.tv / Vogue

Kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7412887178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gretta 2017.09.25. 18:20:51

Szia!
Ez a cikked kiemelkedően jól sikerült, nekem legalábbis nagyon-nagyon tetszett!
Így tovább!:)

gaborszakacs 2017.09.28. 07:35:55

@Gretta: Nagyon köszönöm a kedves sorokat! Örülök, hogy tetszett a Moschino bemutatóról szóló anyag. Ígérem, lesz még sok-sok ehhez hasonló. :)
süti beállítások módosítása