GaborSzakacs

Sergio Rossi mesés topánkái

2016. november 21. - gaborszakacs

A klasszikus tűsarkútól az extravagáns platformig terjed Sergio Rossi 2016-2017-es őszi-téli cipőkollekciójának kínálata. A hideg téli hétköznapok kényelmes csizmái helyett a díjkiosztók és csillogó partik flitteres szandáljai kaptak szerepet a márka szezonális gyűjteményében. Jöjjön egy kis glamour az álomszép lábbelik szerelmeseinek!

17_34.jpg

Sergio Rossi a stílusos és nőies lábbelik első számú nagykövete. A világhírű olasz designer a hagyományos kézműves eszközöket és technikákat édesapja cipészműhelyéből örökölte. Sergio intuitív tehetségére korán felfigyeltek, szakmai fortélyait, alkotó gesztusait az évek során tökéletesítette és sikerré kovácsolta. Az 1950-es évek közepén szülővárosában, San Mauro Pascoliben vonatra szállt és meg sem állt Milánóig. Itt tanulta meg, hogyan kell az érzelmeit tárgyi formába önteni, alkotói szenvedélye a bővülő ismereteivel egyre csak nőtt. A hatvanas évek La Dolce Vita életérzése őt is magával ragadta, az ikonikus filmben maga tervezte Anita Ekberg cipőit. A modern olasz design ezekben az években szépen lassan utat tört magának. Első munkáit Bologna és Rimini butikjaiban kezdték értékesíteni. Egyedi, ugyanakkor merész ívű kreációi a kultúra, a művészet és a déli temperamentum találkozásából születtek. Márkájához egyszerű logot választott: cipői talpát nyomtatott betűkkel aláírta. Elsöprő sikert ért el Milánó kifutóin, a hírnévre felfigyelt Gianni Versace, majd a Dolce & Gabbana tervezőpárosa is, akik együttműködést ajánlottak neki. Cipőboltjai sorra nyíltak Torino, Firenze, Róma, Brüsszel, New York, Los Angeles és London előkelő bevásárlónegyedeiben. Sergio Rossi neve lassan összeforrt az energikus nő képével. Ma már a Saks Fifth Avenue, Bergdorf Goodman és a Le Bon Marché exkluzív polcain is találkozhatunk alkotásaival, a vörös szőnyegen pedig Eva Longoria, Sharon Stone, Diane Kruger, Anne Hathaway, Karolina Kurkova, Rosie Huntington-Whiteley, Naomi Campbell és Sarah Jessica Parker lábán csodálhatjuk meg cipellőit.

2016-os őszi-téli kollekciója a merészség és elegancia sikkes házasságából született. Smaragdzöld platform szandáljai kecsesen körülölelik a bokát, retro sarkai pedig magabiztos járást kölcsönöznek viselőinek. A gyűjtemény roppant színes és változatos, így könnyen rábukkanunk a klasszikus vonalvezetésű, bőrből készített nude vagy bordó árnyalatban pompázó tűsarkúra, a kristályokkal díszített, kék szandálokra és a legfinomabb velúrból előállított bokacsizmákra. Kedveli a nemes alapanyagokat, a sokpántos megoldásokat, a minimum három, maximum tizenöt centis sarkakat. Sergio Rossi csodás cipői nélkül lehet élni, de nem érdemes!

Photos: Sergio Rossi Online

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9911717449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása