GaborSzakacs

Az eredendő bűntelenség kollekciója

2016. június 21. - gaborszakacs

A szűzies fehér és a démoni vörös eklektikus találkozásából születtek Pomozi Péter legújabb kreációi. A tehetséges magyar designer a természet végtelen harmóniájából és tökéletes formavilágából merített ihletet kollekciója megalkotásakor. Fotósorozatában a bűnt és bűntelenséget, a mennyet és poklot, a kísértésbe eső Ádámot és Évát idézte meg.

nyulas_allologo.jpg

"A művészetem a tudás egy magasabb formája" - így fogalmazta meg ars poeticáját a feltörekvő magyar divattervező, Pomozi Péter. Művészete pedig ebben a szezonban Vorpal Bunny Collection néven teljesedett ki. A 'vérengző nyúl' az ártatlan fehérség és a vérvörös gyarlóság, a bűn és bűntelenség, a menny és pokol örök kettősségére épült. Magában hordozza a korábbi White Inferno nyers és rusztikus jegyeit, illetve a Flowering Corpses Collection ruhakölteményeinek nőiességét és légiességét.

Pomozi Péter minden munkájában a tökéletességre törekszik. A természet csodálatos formáit, a virágok kelyhének mérnöki pontosságát megfigyelve alkotta meg a geometrikus és körszimmetrikus szerkezetekből álló szoknyáit. A különféle technikák alkalmazása, így a 3D-s laminálás, a lézervágás, a pliszírozás vagy akár a halcsontból való építkezés is tervezői tudatosságát és sokszínűségét bizonyítja. Pomozi mesterien párosítja a különféle anyagokat és textúrákat, a selyem a műszőrrel, az organza a dupionnal, a tüll a marhabőrrel, a Louvre pliszé a zsinórozott csipkével ideális választásnak bizonyult. A kollekció, amely eltaszít és magával ragad, eldob és felemel, meghökkent és elkápráztat. Egyszerűen zseniális!

2_lancfureszes_tavolilogo.jpg
1_husos_fekvologo.jpg
viragos_uloslogo.jpg

A kollekcióhoz készült videót megnézheted ITT.

Photos: Járadi Gyula

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr678822080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása