GaborSzakacs

Letisztult luxus a Diortól

2016. április 30. - gaborszakacs

Christian Dior neve mindig is a kifinomult francia eleganciával és a stílusos megjelenéssel volt egyenlő. A világhírű divatház tavaszi couture kollekciója azonban kerüli a nagyívű ruhakölteményeket, visszafogott és egyszerű darabokat kínál. Lucie Meier és Serge Ruffieux kreatív vezetők első gyűjteménye a Dior élén.6_5.jpg

2015 őszén a Christian Dior vezetői székétől megvált Raf Simons, akit azóta sem tudott pótolni a patinás divatház. Kreatív igazgató híján egy lelkes francia tervezőcsapat kapott lehetőséget, hogy a 2016-os tavaszi haute couture kollekciót kifutóra vigye. Lucie Meier és Serge Ruffieux irányításával roppant letisztult, egyszerű ruhák készültek a Dior számára. A jellegzetes merevítéseket, fűzőket hátrahagyva egy modern, fiatalos gyűjteményt mutattak be a párizsi divathéten. A derékhangsúlyos sziluettek többsége harang alakot kapott, a keskeny vagy felé bővülő ujjrészek, a hosszan felhasított ceruzaszoknyák és a gyöngydíszítések igazán nőiessé teszik ruhakölteményeiket. Mesés anyagokkal és aszimmetrikus szabásvonalakkal dolgoznak, kreációikból mégis hiányzik a "wow" érzés. Mintha elfogytak volna az ötletek. Raf Simons számára is újdonság volt a Dior elegáns, nagyívű szemlélete, ám az új tervezői gárda ezt a szintet már nem tudta hozni. Hol vannak a látványos estélyik? Hol van a Dior-ház semmihez sem hasonlítható eleganciája? Ezek után felmerül a kérdés: ebből a gyűjteményből válogat majd a 2017-es Oscar-gálára Jennifer Lawrence, Marion Cotillard és Charlize Theron? Vajon a leghíresebb francia divatház élén marad Lucie Meier és Serge Ruffieux? Egy biztos, akár velük, akár nélkülük, a Dior volt, van és lesz!

Photos: Yannis Vlamos / indigitalimages.com

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr108674844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása