GaborSzakacs

Chanel klasszikusai Rómában

2016. január 07. - gaborszakacs

A Chanel márkanév évtizedek óta a kiváló ízléssel és a magas minőségű, francia stílussal egyenlő. A divatház vezető tervezője, Karl Lagerfeld ezúttal az ötvenes évek olasz filmgyártásának fellegvárát, a Cinecittàt és annak csillagait idézi meg legfrissebb kollekciójában. A gyűjtemény hűvös, buja és szexi, akár egy párizsi lány Rómában.

_a2x0361.jpg

Mesés időutazásra csábít bennünket Karl Lagerfeld a 2016-os pre-fall kollekciójával, amelyben az ezüstszálakkal átszőtt tweed találkozik a szuperszexi csipkével és mestermunkával előállított hímzésekkel. A lassan feledésbe merülő korok hangulatát, Coco Chanel klasszikus vonalait hozza vissza az olasz filmcsillagok öltözködési stílusával, no és egy csipetnyi pikáns fűszerezéssel. Párizs eleganciája fel-felvillan az egyes darabok tökéletes kidolgozásán, a római éjszakák határtalan érzelemvilága pedig emlékezetessé teszi a gyűjteményt.

Lagerfeld a fekete és fehér kombinációjára épít úgy, hogy az nem tűnik elcsépeltnek, dohosnak vagy réginek. Fényt és csillogást visz a kreációiba, megidézi a olasz Hollywood, a Cinecittà aranykorát. A hosszú kabátok kissé lomhává teszik az összeállításokat, ám a rengeteg csipkével, szexi ceruzaszoknyákkal, steppelt bőrruhákkal egy cseppnyi erotikus szálat sző a sorozatába. Hogy ne vesszünk el a római éjszakák sötét sikátoraiban, ezért a kollekciót feldobta néhány tojásdad formájú kabáttal, egy kevéske rózsaszínnel és megszámlálhatatlan mennyiségű nyaklánccal és karkötővel. Úgy tűnik, a Chanel még mindig a legjobb kézműves beszállítókkal és szakemberekkel teszi a divatházat a szépség és az exkluzív megjelenés örök nagykövetévé.

_a2x1699.jpg

Photo: Gianni Pucci / indigitalimages.com

Ha tetszett, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr218174022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása