GaborSzakacs

Párizsban járt az ősz

2015. augusztus 23. - gaborszakacs

Az édeni ártatlanságot a kolostori szigorral csomagolta Dior klasszikus szabásvonalai közé Raf Simons, ezzel lenyűgöző couture darabokat hozott létre az őszi szezonra. Ahogy a tiltott gyümölcs, úgy ez kollekció is ellenállhatatlan!

_dio0103.jpg

A legújabb Dior show-t egy templomkert és egy ibizai szórakozóhely bizarr keresztezéséből született díszletben rendezte meg a divatház vezető designere. A lila műfüvön úgy suhantak a szebbnél szebb ruhaköltemények, mint Cristóbal Balenciaga vagy Coco Chanel idején. Már nagyon hiányzott ez az érzés Párizs kifutóiról!

Raf Simons megfigyeli, tanulmányozza és követi a nagy elődök példás munkamorálját, elhivatottságát és briliáns tervezői megoldásait úgy, hogy közben el tudja hozni azt a mesevilágot, amelyet a Christian Dior évtizedek óta magáénak tudhat. Kabátjai és ruhái a flamand festészet súlyos bársonyjait, jellegzetes drapériáit idézik. A bemutatón testet öltöttek Vermeer és Hieronymus Bosch műremekei vagy mindez csupán vízió?

A jelmezszerű kabát-köpeny hibridek a tudatos tervezői hozzáállásról, az egyensúlyra való törekvésről árulkodnak. Mesterien játszik a könnyű és nehéz szövetekkel, a kontrasztokkal, a virágokkal, a tisztaság és szerzetesi szigor képeivel, no meg a szexuálisan túlfűtött testiséggel. A mindenféle glamourtól mentes, édeni Éva az idei ősz legsikkesebb nője? Párizsban mindenképpen!

Photos: Yannis Vlamos / indigitalimages.com

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr437662158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása