GaborSzakacs

Eközben a tokiói divathéten...

2015. április 14. - gaborszakacs

Nemcsak Párizsban, Londonban, Milánóban és New York-ban rendezik meg a tavaszi és őszi Fashion Weeket, hanem a Távol-Keleten is. Bizony, egyre nagyobb jelentőséggel bír a tokiói divathét, amelyre a világ minden szegletéből érkeznek főszerkesztők, tervezők, stylistok és bloggerek is, hogy bepillantást nyerjenek a helyi designerek munkásságába. Íme, a szezon legmenőbb darabjai egyenesen Japánból!

takeo-kikuchi-008-1366.jpg

Takeo Kikuchit tartják a japán piperkőcök "védőszentjének". A brit szabás, a durva punk-rock, a háromrészes öltönyök és a groteszk kalapok jellemzik stílusát. A japán hírességek előszeretettel viselik feltűnő, polgárpukkasztó, kissé Vivienne Westwoodot idéző összeállításait. Egyedi darabokat az egyéniségeknek! Én már a rajongója lettem!

A letűnt korok és retro filmek hangulatát idézi a Hokuto Katsui és Nao Yagi tervezőpáros a Mintdesigns márka 2015-ös őszi ready-to-wear kollekciójában. Bátran kísérleteznek a szokatlan formákkal, rengeteg merész anyagot és printet használnak. Egyéni látásmódjuk kibontakoztatásában a szellemvilág és a giccs találkozását használják fel.

Yu Amatsu 2010-ben alapított A Degree Fahrenheit névre keresztelt divatházát. A márka a klasszikus elegancia kifinomult, lágy íveire épít, miközben különleges szabásvonalai és vágástechnikája a mai modern nők stílusigényeit elégítik ki. Legújabb kollekciójában a fehér és szürke sikkes kombinációit vonultatja fel némi nagyvárosi romantikával fűszerezve.

Kelet és Nyugat találkozása. Így lehetne a legegyszerűbben definiálni Hanae Mori Designed by Yu Amatsu kollekcióját. Hanae Mori az első japán női designer, aki Franciaországban, egészen pontosan Coco Chanelnél tanulta ki a szakma minden apró fortélyát. Stílusa a japán old-school high society és a francia couture találkozásából született. Idei kollekcióját már az új kreatív igazgatója, Yu Amatsu dirigálta, aki a színek és szerkezetek forradalmában látja a 2015-ös évet. Kiválóan használja a lézervágási technikákat, a kötött és fényes-fémes szöveteket, a magasított derekú nadrágokat a kaftánszerű kabátokkal. Hanae Mori archívumából emelt át néhány sziluettet és káprázatos színekkel felfrissítette. Az eredmény pedig magáért beszél!

Photo: Courtesy of JFWO, Courtesy of Mintdesigns

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr507367386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása