GaborSzakacs

Bűnös párizsi éjszakák a Saint Laurent-től

2015. március 22. - gaborszakacs

Pár éve egy graffitin olvastam: a jó lányok a mennyből jönnek, a rosszak mindenhonnan. Vajon hol van a határ a jó és rossz között? Minden jó lányban ott lakik a rossz is? Mindenki vágyik arra, hogy néha egy kicsit rossz legyen? Nos, ezen napokig lehetne vitatkozni. Egy biztos, idén az igazi rossz lányok a Saint Laurent-ből jönnek. Nézzétek csak!

_01-saint-laurent.jpg

Hedi Slimane egy valódi Yves Saint Laurent víziót vitt kifutóra a tavaszi divathéten. Bizony, a nagy tervezőtől sem állt távol ez a meghökkentő stílus, gyakran élt a polgárpukkasztás elemeivel. Érdekes, hogy éppen most élesztette fel Slimane ezt a Madonna korai éveire hajazó vonalat, amikor a legtöbb divatház a romantikus nőiességet helyezi előtérbe. Miért is állna be a sorba? Így minden nő szeretne egy kicsit Saint Laurent lány lenni.

Modelljei a pokol angyalai is lehetnének, egyszerre idézi meg a rocksztárok rámenős groupie-jait és a bűnös párizsi éjszakák bevállalós particicáit. Slimane 2015-ös Saint Laurent nője merész sminket, szétszabdalt cigaretta nadrágot visel és nem sokat törődik azzal, hogy kiszakadt a harisnyája vagy kivillan a mellbimbója. Koktélruháját csak egy cipzár választja el az élvezetektől, a bőrdzsekit pedig gondolkodás nélkül párosítja a szőrmével és a tüllel. Ízig-vérig rock'n'roll!

 

Habár az összkép kissé közönségesnek tűnik, a Saint Laurent divatház mindig is ügyelt arra, hogy az egyéniség, a titok az apró részletekben bújjon meg. A mostani kollekció is tele van olyan finomságokkal, amelyeket csak akkor veszünk észre, ha közelebbről szemügyre vesszük az egyes darabokat. A bokacsizmái és szandáljai idén mindent visznek! Üvölt róluk, hogy a legfinomabb bőrből készültek, a szegecsek és a láncok pedig karaktert adnak nekik. Fogadjunk, hogy ezeket a darabokat bárhol és bármikor felismered!

Hedi Slimane nemcsak fekete kreációkkal vadítja meg a divatmániásokat, hanem színes patchwork bundával, vörös pöttyös koktélruhával és printelt állatmintás pelerinnel fűszerezi a rossz lányok idei megjelenését. Úgy hiszem, Yves Saint Laurent nagyon büszke lenne erre a kollekcióra!

Photo: Gianni Pucci / indigitalimages.com

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr317290607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása