GaborSzakacs

A romantika sikkes követeinek

2015. február 08. - gaborszakacs

A 19. század romantikus szépségét idézi Sarah Burton az Alexander McQueen 2015-ös pre-fall kollekciójában.

Aki a tökéletesség megszállottja, az bizony vissza-visszatekint azokra a történelmi időkre, amelyekben még nem létezett az úgynevezett hanyag elegancia, az öltözködés pedig szoros összefüggésben állt a társadalmi pozícióval. Ebből merített az Alexander McQueen vezető tervezője is, mikor előhúzta és felfrissítette a régi szalonkabátokat és a korcsolyázáshoz használt ruhadarabokat. A hiperszűk, derékon karcsúsított fazonok szabása konzervatív és nőies.

alexander_mcqueen_01_1366.jpg

A határozott vonalvezetés mellett játszik az anyagok esésével, fodrozódásával, a romantikus hangulatot a virágminták csak fokozzák. Egy olyan korszak stílusát, életérzését eleveníti fel, amelyet mi már csak tankönyvekből és festményekről ismerhetünk.

Nem is McQueen kollekció lenne, ha nem találnánk benne egy kis csavart. A kabátok katonai váll-lapjai, a keményített blúzok és feszes mandzsetták férfias, a ruhák csipkeberakásai viszont nagyon szexi megjelenést adnak viselőjének. A motoros dzsekik széles bőrövet kaptak, a 30-as évek szabása így csodásan ötvöződik a mai kor elvárásaival.

Photo: Courtesy of Alexander McQueen

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr937151991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása