GaborSzakacs

Van képük hozzá

2015. augusztus 12. - gaborszakacs

Évszázadok óta heves vitákat vált ki az emberekből, hogy a divat a művészet része vagy sem. Erre az elcsépeltnek tűnő kérdésre keresett és adott választ a Viktor & Rolf két designere a párizsi Palais de Tokyo bemutatóján. Őrület, a falakról leakasztott festményekből ruhakölteményeket varázsoltak! Nézzétek csak!

_ag17079.jpg

Viktor Horsting és Rolf Snoeren februárban bejelentették, hogy a Viktor & Rolf márkával kilépnek a ready-to-wear piacáról és az haute couture világában folytatják munkásságukat. Ezt a váltást egy bolondos show-val kívánták megpecsételni, amelynek kerekében a hordható művészetet vitték kifutóra. Az absztrakt képekből és klasszikus portrékból a csuklós keretek segítségével különleges kabátokat, ruhákat és pelerineket hoztak létre. Igen, ott a helyszínen!

Az abszurd és hatásvadász bemutató megkérdőjelezhetetlenül művészi. A modellek kék köpenyben és polírozott félcipőben érkeztek a kifutó végébe, ahol a designerek pár mozdulattal hihetetlen ruhadarabokat kreáltak a kiállított festményekből. A fehér textileket a lézerrel vágott Jacquard hímzések és rátétek domborművekké tették. A holland festészet aranykora és a gyűrött, fröcskölt anyagok a modern tervezési technikák finom találkozásával a valódi művészet testet öltött bizonyítékai. Művészet a művészetért!

Photos: Alessandro Garofalo / indigitalimages.com

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr17637128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása