GaborSzakacs

A színek esszenciája

2015. május 07. - gaborszakacs

A tavaszi divathét legszínesebb kollekcióját mutatta be az Ausztrál Fashion Weeken a Romance Was Born divatház. Mintha Kosztolányi Dezső Mostan színes tintákról álmodom című verse kelt volna életre a kifutón, olyan vibráló, érzelmekkel átszőtt hangulatcsokrot nyújtott át nekünk Anna Plunkett és Luke Sales.

012_romancewasborn102.jpg

John Galliano szabásvonalai és az ismert ausztrál designer, Linda Jackson közreműködése erősen meghatározta az Anna Plunkett and Luke Sales neve alatt futó Romance Was Born 2015-ös tavaszi kollekcióját. A töménytelen mennyiségű ősi ausztrál motívum mellett a kontinens különleges állat- és növényvilága adta az inspirációt a szettek elkészítésekor. A szivárvány minden színét felhasználták a tervezők, így egy roppant erőteljes, dinamikus és vidám egységet hoztak létre.

Kosztolányi Dezső Mostan színes tintákról álmodom című verse elevendik meg a csodás sárgával, krikszkrakszokkal és japán betűkkel. Vajon ismerik a magyar líra legszínesebb gyöngyszemét, amelyben felbukkan a "tréfás-lila, bor-színű, néma-szürke, szemérmetes, szerelmes, rikitó, ... szomorú-viola, téglabarna és a kék is?" A feltűnő ékszerek, tollak és kalapok pedig igazán bohém, extravagáns viseletté teszik az amúgy is végtelenül gazdag ruhakölteményeket. Nem csoda, hogy olyan egyéniségek, hírességek bújnak a Romance Was Born kreációiba, mint Tavi Gevinson, M.I.A. vagy Nicki Minaj. Anna Plunkett és Luke Sales ezzel a kollekcióval valóban kiszínezi a szürke hétkönapjainkat.

Photos: Lucas Dawson

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr377434974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása