GaborSzakacs

A Dior időtlen varázsának esszenciája

2024. május 21. - gaborszakacs

A klasszikus eleganciát és a modern vásárlói igényeket hozta közös nevezőre a legújabb kollekciójában a Dior. A patinás francia divatház 2024-es tavasz-nyári haute couture darabjait a letisztult szabásvonalak, a finom színek és az innovatív megoldások jellemzik. Maria Grazia Chiuri kreatív igazgató szakmai alázata és hagyománytisztelő nézőpontja teszi tökéletessé és igazán értékessé ezt a ruhasorozatot.

200_71.jpg

Tovább

Stéphane Rolland elegáns esküvői ruhái

Éterien elegáns esküvői ruhákat mutatott be Stéphane Rolland. A világhírű francia divattervező a 2024-es ősz-téli menyasszonyi kollekciójában a márkára jellemző haute couture színvonalú és kézi díszítésű alkotásokat sorakoztatott fel, amelyek garantáltan emlékezetessé teszik a boldogító igen kimondásának pillanatát.

1_610.jpg

Tovább

Tükrök a sivatagban

A couture és az AlUla lélegzetelállító vonzerejének ötvözeteként mutatta be a 2024-es tavasz-nyári kollekcióját Rami Kadi. A világhírű libanoni divattervező „Les Miroirs” azaz „A tükrök” nevet viselő gyűjteményét az évezredes történelmi múlttal és kulturális örökséggel rendelkező sivatagi vidék szépsége ihlette. Az innovatív előállítási és díszítési technikákkal készült ruhadarabok az alkotó páratlan mesterségbeli tudását dicsérik.

rami_kadi_1.jpg

Tovább

Lenyűgöző ruhaköltemények a 2024-es Met-gálán

Minden év májusának első hétfője a divatról szól a New York-i Metropolitan Múzeumban. Ilyenkor a világhírű színészek, zenészek, modellek, divattervezők, politikusok, üzletemberek és közéleti személyiségek összegyűlnek az intézmény Museum of Costume Art részlegének - hivatalosan The Anna Wintour Costume Center -  nagyszabású gáláján. A 2024-es esemény idén május 6-án helyi idő szerint este 6 órakor került megrendezésre, ezúttal a “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion”, azaz a "Csipkerózsikák: Újraébredő divat” tematikájára és a hozzá kapcsolódó nagyszerű kiállításra épült. A hírességek különleges és sokszor meghökkentő ruhakölteményekben jelentek meg az est - ezúttal nem vörös, hanem - zöld szőnyegén. Pillants be a divat legnagyobb ünnepére - vagy ahogyan sokan emlegetik - a divatvilág Super Bowl-jára!

gigi_hadid_in_thom_browne.jpg

Gigi Hadid szupermodell egy fehér alapon fekete szegéllyel keretezett, virágokkal díszített Thom Browne ruhában érkezett az idei Met-gálára. Az alkotás 70 ember keze munkáját dicséri

Tovább

Látogatás Elie Saab mennyei királyságában

Csodás csipkékkel és pazar hímzésekkel díszített ruhakölteményeket mutatott be a párizsi divathéten Elie Saab. A világhírű libanoni divattervező 2024-es tavasz-nyári haute couture kollekciója eddig soha nem látott egységben került kifutóra, amelyről a nemzetközi divatszakma elismerően nyilatkozott a fashion show után. Így nem csoda, hogy a vörös szőnyeges eseményekre kívánkozó alkotások láttán a díszvendégként megjelenő Jennifer Lopez lélegzete is elállt.

98.jpg

Tovább

Yves Saint Laurent múzsája, Zizi Jeanmaire

Micsoda sorsszerűség, hogy a tánc világnapján, április 29-én született Zizi Jeanmaire francia balett-táncos, a revü királynője. A párizsi mulatók első számú sztárja a fergeteges show-műsoraival, a látványos kosztümjeivel, a búgó hangjával évtizedekig elvarázsolta a közönséget, egyedi stílusát és színpadi jelenlétét a világ minden táján csodálták és utánozták. A világhírű divattervező, Yves Saint Laurent is a tisztelői közé tartozott, múzsájaként tekintett rá. A rajongásból munkakapcsolat lett, sok-sok éven át ő tervezte a táncművész fellépőruháit. A következő összeállításban a 100 éve született Zizi Jeanmaire-re emlékezem.

zizi-jeanmaire-irving-penn-vogue-january1951-cn00160380.jpg

Zizi Jeanmaire-t egy 45 karátos Harry Winston gyémánttal a fogai között fotózta Irving Penn a Vogue számára, 1951

Tovább

Parádés kollekcióval tért vissza John Galliano

Az 1920-as és 1930-as évek párizsi éjszakai életét, a kor füstös és buja lokáljainak hangulatát idézte meg John Galliano a Maison Margiela számára tervezett kollekcióban. A világhírű divattervező 2024-es tavasz-nyári couture ruhasorozatával gátlástalanul merész és kihívóan szexi megjelenést mutatott be extrém fűzőkkel, párnázott csípőkkel, porcelánbabaszerű sminkekkel és színpadias mozgású modellekkel. A megdöbbentően pimasz gyűjtemény és annak kreatív prezentálása egy ízig-vérig Galliano-élmény volt a Paris Fashion Weeken.

100_90.jpg

Tovább

Elveszve Mary Katrantzou vibrálóan izgalmas mintái között

Mary Katrantzou 2024-es resort kollekciója zökkenőmentesen ötvözi a nosztalgiát a kortárs dizájnnal. A világhírű divattervező a XX. század közepéről merített ihletet az akkori képzőművészek lámpáinak és csillárjainak formavilágából. A lenyűgöző fényalkotások bonyolult minták és virágos nyomatok képében keltek életre Katrantzou gyűjteményében. A vibrálóan üde és látványos ruhadarabokat az athéni Hotel Grande Bretagne-ban kapták lencsevégre. A helyszín szentimentális értéket képvisel a tervező számára, mivel nagymamája részt vett a szálloda világítási esztétikájának kialakításában.

1_595.jpg

Tovább

Ruhaköltemények a nőiesség sokszínűségének ünnepére

Játékos motívumokkal és drámai sziluettekkel érkezett a párizsi divathétre Alexis Mabille. A világhírű francia divattervező 2024-es tavasz-nyári haute couture kollekciója a Mirror, Mirror, azaz Tükröm, tükröm címet kapta. A friss és vonzó, ugyanakkor időtlen esztétikát bemutató ruhák a finom textíliák és a bonyolult díszítési technikák találkozásában keltek életre. 1_mabille.jpg

Tovább

Az esküvők időtlen varázsa Zuhair Murad ruháiban

Káprázatos csipkékkel és a mediterrán nap finom ragyogására emlékeztető díszítésekkel rukkolt elő a 2025-ös tavaszi menyasszonyi kollekciójában Zuhair Murad. A kedvenc libanoni divattervezőnk a különleges vonalvezetésű ruháival, a királynői fátylaival és a kézi hímzéseivel az éteri romantika birodalmába repít el bennünket, ahol a tisztaság és a modern elegancia varázsát kelti életre.

2_zm.jpg

Tovább

A Givenchy-ház ultramodern eleganciája

Tiszta, minimalista és nyugodt hangulatot árasztó fotósorozattal indult neki a 2024-es tavasz-nyári szezonnak a Givenchy. A világhírű francia divatház aktuális kampánya a márkára jellemző könnyed és modern eleganciát ábrázolja. A kollekció a fekete, az arany, a csontszín és a királykék textíliák négyszögében jött létre, a kecses és nőies ruhadarabokat egy cseppnyi fémes csillogás teszi emlékezetessé.

5_givenchy.jpg

Tovább

A gondtalan nyári esték nosztalgiája

Élénk színekkel és játékos formavilággal rendelkező kollekciót mutatott be a Patou. A patinás francia divatház 2024-es tavasz-nyári kampánya a mozgás és a nőiesség esszenciáját testesíti meg. Az időtlen és dinamikus ruhadarabok a gondtalan nyári esték nosztalgiáját keltik életre.

1_patou.jpg

Tovább

A stílusos Shakespeare-hősnők nyomában

Merész, gyönyörű és rejtélyes ruhadarabokkal készül az őszi szezonra a Marchesa. A Georgina Chapman nevével fémjelzett amerikai márka 2024-es fall couture kollekcióját a Shakespeare-hősnők ihlették, akik végtelenül romantikusak - emellett erősek és szívósak -, az életüket mégis valamiféle sorsfordító intrika pecsételi meg. A textíliákba szőtt érzelmek és tragédiák lenyűgöző gyűjteményét hoztam el a legfrissebb blogbejegyzésben.

23_286.jpg

Tovább

Jean Paul Gaultier fűzős-masnis romantikája

A nőiesség kifejezése, a szexualitás, az érzékiség és a provokatív megjelenés inspirálta a Jean Paul Gaultier 2024-es tavasz-nyári haute couture kollekcióját. A szezon vendégtervezője, Simone Rocha a saját egyéniségén átszűrve elhozta az összes ismert Gaultier-jellegzetességeket a csúcsos melltartóktól kezdve a breton csíkokon át a selyemszalagokkal szorosra húzott fűzőkig. Pazar ruhák és egy pompás divatbemutató izgalmas részletei egyenesen a párizsi divathétről.

100_simone-rocha-gaultier.jpg

Tovább

Romantikus ringatózás a virágok tengerén

Gyönyörű rózsákkal és finom lilaakácokkal díszített, szoborszerű drapériákkal életre keltett éteri kollekciót vitt kifutóra Giambattista Valli a párizsi divathéten. A világhírű olasz fashion designer 2024-es tavasz-nyári couture ruhái túlmutatnak a hétköznapok eleganciáján, a csodás részletektől valódi műalkotássá válnak. Hagyd, hogy átöleljenek a susogó selymek, a virágos taftok és ringatózzunk együtt az álmok romantikus tengerén!

200_69.jpg

Tovább

Amikor Ollókezű Edward szabja ki a ruháidat...

A Johnny Depp főszereplésével 1990-ben bemutatott amerikai mozifilm címszereplője, Ollókezű Edward is készíthette volna azt a couture kollekciót, amelyet a Viktor & Rolf kifutóra vitt a párizsi divathéten. Az avantgarde művészi kivitelezéséről ismert Viktor Horsting és Rolf Snoeren holland tervezőpáros "Viktor & Rolf Scissorhands" című koncepciója egy drámai színpadi előadás képeit idézte meg, amelyben egyesült az innováció, a tiszteletlenség, a punk hozzáállás, az haute couture minőség és a konvenciók megtagadása.200_67.jpg

Tovább

Monique Lhuillier modern eleganciája

Az időtlen elegancia és a modern kifinomultság páratlan ötvözete Monique Lhuillier legújabb kollekciója. A világhírű divattervező 2024-es őszi ready-to-wear gyűjteményében találhatunk kényelmes nappali és lenyűgöző alkalmi viseleteket a gyöngyökkel díszített kötöttárutól kezdve egészen a szoborszerű estélyi ruhákig. Lhuillier az öltözködés ismert szabályrendszereit megkérdőjelezve feszegeti a határokat, miközben megőrzi az általa képviselt sikkes nagyvonalúságot.

16_473.jpg

Tovább

Zuhair Murad káprázatos istennői

Zuhair Murad 2024-es tavaszi couture kollekciója egy gyönyörű óda a napfényhez, a tenger hullámaihoz, a szélhez és a mediterrán naplementék gyengéd borostyánjához. A világhírű libanoni divattervező ruhasorozatát ebben a szezonban a föníciai civilizáció találékony szelleme és az ókori istennők inspirálták, mesés alkotásaival hidat képezve az antik világ öröksége és a modern öltözködés értékei között.

100_89.jpg

Tovább

Fantáziák egy eltűnt Chanel-gombról

Kislányos báj, játékos könnyedség és kifinomult párizsi sikk jellemzi a Chanel új kollekcióját. A patinás francia divatház 2024-es tavasz-nyári haute couture szettjeit felvonultató ruhasorozat hozza az összes jellegzetességet, amit az isteni Coco Chanel adott a világnak. A "Button", azaz a "Gomb" tematikára felhúzott gyűjteményben láthatunk puha rózsaszín tweedeket, csodás fekete-fehér sifonokat, kacér tüllből készített balerinaszoknyákat, decens kabátkákat és fehér harisnyanadrágokat. A valódi luxusminőségről az aprólékos kézi hímzések, a meg-megcsillanó gyöngy-és kristálydíszítések, na meg az ékszerekre emlékeztető, aranyozott gombok árulkodnak.

300_40.jpg

Tovább

A 2024-es Oscar-gála fenséges ruhái

Magyar idő szerint hétfő hajnalban a Los Angeles-i Dolby Theatre-ben 96. alkalommal kiosztották a filmvilág legrangosabb kitüntetéseit, az Oscar-díjakat. A 2024-es gála egy igencsak színes és látványos vörös szőnyeges bevonulással kezdődött, ahová a sztárok a világhírű divatházak különleges ruhakölteményeiben érkeztek. A pazar nyitány képes beszámolóját elsők között csodálhatjátok meg itt a GaborSzakacs Blogon.

ariana-grande-attends-96th-annual-78124154.jpg

Hatalmas feltűnést keltett ebben a felhőszerű pink Giambattista Valli haute couture ruhában Ariana Grande. Az énekesnő az Oscar-gálán csak díjátadó szerepben tűnt fel, ám a nemzetközi sajtó az egyik legizgalmasabb és leglátványosabb megjelenést neki tulajdonítja.

Tovább

A párizsi Panthéon ihlette Ziad Nakad sziluettek

Az eredetileg templomnak készült, ma a világhírű mauzólumáról ismert párizsi Panthéon ihlette Ziad Nakad 2024-es tavaszi couture kollekcióját. A tehetséges libanoni divattervező a francia építészet kiemelkedő gyöngyszemének formavilágát a kifutóra vitt nemes anyagok, szupernőies szabásvonalak és gazdag, kézi díszítések segítségével idézte meg. A művésztől meghívást kaptam a Pavillon Vendôme-ban megrendezett divatbemutatóra, így a következő összeállítás egy exkluzív helyszíni beszámoló a Paris Fashion Weekről.500_20.jpg

Tovább

Elragadó és szexi szettek az Armani tavaszi kollekciójában

Egy meglehetősen sajátos, a jellegzetes Armani Privé kollekciókra alig hasonlító ruhasorozatot vitt kifutóra Giorgio Armani. A világhírű olasz divattervező 2024-es tavasz-nyári couture gyűjteményét a különböző kultúrák találkozása ihlette, a sziluettek között láthatunk kimonószerű köntösöket, terjedelmes tüllszoknyákat, karcsú mídereket, hosszú kabátokat és a bokánál szűkülő nadrágokat. A designer a halvány színárnyalatú textíliákat szexi csipkékkel kombinálta, a gazdag díszítések pedig a csillogó részletekkel válnak emlékezetessé. Íme, a párizsi divathét elragadó és magával ragadó fashion show-ja!

armani_290.jpg

Tovább

Lenyűgöző pillanatok Stéphane Rolland bemutatóján

Stéphane Rolland kortárs textilművészete soha nem okoz csalódást. A világhírű francia divattervező 2024-es tavasz-nyári haute couture kollekcióját a sivatagi homokdűnék végtelensége és békessége ihlette. A tőle megszokott kifinomult szabásvonalakkal és hagyományos kézi díszítési technikákkal dolgozott, amelyek ezúttal az extravagáns álmok, az időtlen luxus és a párizsi elegancia szentháromságában keltek életre. A couture show-ra meghívást kaptam én is, így a következő összeállítás egy exkluzív helyszíni beszámoló egyenesen a Paris Fashion Weekről.

stephane-rolland-spring-24-couture-0032.jpg

Tovább

Csodás ruhák a 2024-es SAG-gála vörös szőnyegén

A 30. Screen Actors Guild-gála a 2023-as év legjobb filmes és televíziós alakításait értékelte. A díjátadót helyi idő szerint 2024. február 24-én este tartották meg a Los Angeles-i Shrine Auditoriumban, ami a város történelmi-kulturális emlékműve. Az igencsak színes és látványos esemény egy vörös - ezúttal szürke - szőnyeges bevonulással kezdődött, ahová a sztárok a világhírű divatházak exkluzív ruhakölteményeiben érkeztek. A pompás nyitány képes beszámolóját olvashatjátok itt a GaborSzakacs Blogon.

gettyimages-2036486748_20_1.jpg

Tovább

Kifinomult elegancia és időtlenség a Saint Laurent üzletében

A párizsi couture divathét alatt meghívást kaptam a vadonatúj Saint Laurent üzlet privát bemutatására. A patinás francia márka impozáns zászlóshajója 2023. december 9-én nyílt meg az Avenue des Champs-Élysées 123. szám alatt. A belső design kialakítása a kreatív igazgató, Anthony Vaccarello nevéhez köthető, aki a ház névadójának könnyen felismerhető, modern és időtlen stílusát jelenítette meg. Hatalmas terek, elképesztő építészeti megoldások, csodás márványok, krómozott felületek, natúr betonelemek, puha faberakások és pompás szőnyegek sorakoznak ebben az izgalmas enteriőrben.

saint_laurent_paris_300.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása