GaborSzakacs

A Christian Dior szenvedélyes divatbemutatója Sevillában

2022. június 24. - gaborszakacs

Elképesztő energiákat megmozgatva egy látványos és roppant különleges kollekciót mutatott be a Christian Dior. A patinás francia divatház - Maria Grazia Chiuri kreatív igazgató vezetésével - nagyszabású fashion show-t rendezett a spanyolországi Sevillában, ahol kifutóra vitte a helyi mesterségek és kézműves hagyományok gazdag szín-, forma- és mintavilágából ihletet merítő Cruise 2023 gyűjteményét. A temperamentumos és autentikus, de egy cseppet sem kommersz kollekcióban vérpezsdítően fodros flamenco ruhák, gyönyörű csipkék, rojtos kendők, csodás kalapok és hímzett kiegészítők kaptak főszerepet. Íme, a szezon legszebb ruhasorozata Andalúzia szívéből!10000.jpg

Tovább

A rózsaszín ködbe burkolt Valentino kollekció

Pierpaolo Piccioli igazán bátor színstratégiát alkalmazott a Valentino 2022-es őszi ready-to-wear kollekciójában, amikor egy minden tekintetben rózsaszín sorozatot mutatott be. A világhírű olasz márka kreatív igazgatója a zavaró tényezőket eltávolította, hogy a vibrálóan élénk fukszia árnyalatú szettek részleteire összpontosítsanak a divatház elkötelezett rajongói. Finom csipkék, csavart tüllök, hímzett ingek, földet söprő kabátok és izgalmas platformcipők sorakoztak a kifutón. Micsoda monokróm mámor a divathéten!

100_35.jpg

Tovább

Georges Hobeika stílusos csókja

A felvillanyozó gyengédség érzésével és a végtelen lehetőségek áradó szenvedélyével mutatta be a 2022-es tavasz-nyári haute couture kollekcióját Georges Hobeika. A világhírű libanoni divattervező a bimbózó szerelem romantikusan idilli pillanatait keltette életre a díszes szövetek segítségével. A gyűjtemény a First kiss, azaz az Első csók nevet kapta. Éld át az első csók élményét a káprázatos ruhaköltemények szívet melengető esztétikai élményén keresztül!
ss22_hc_desktopcover.jpg

Tovább

Egy mámorítóan érzéki Christian Dior bemutató

Vannak a divattörténetben olyan megkerülhetetlen alakok, akik színes fantáziavilággal, kellő bátorsággal és persze egy jókora tehetséggel felvértezve maradandót tudnak alkotni. Ilyen művész John Galliano is, aki 1997-ben kreatív igazgatóként a Christian Diort a kortárs divat fellegvárává emelte. A klasszikus francia eleganciából kiinduló, elképesztő látványvilágba átcsapó, kézi díszítésű, drámai vonalú, eklektikus jegyekkel felvértezett haute couture ruhadarabjai a mai napig lenyűgözőek. A következő divattörténeti állomásunkon a Christian Dior 2004-es őszi couture kollekcióját mutatom be telis-tele arisztokratikusan elegáns, kissé bohém és mámorítóan érzéki ruhakölteményekkel. Tartsatok velem!

100_33.jpg

Tovább

Az újraértelmezett elegancia a kortárs divatban

Mit mond a történelem a divatról a válság utáni időszakban? Ezt a kérdést tette fel Alexandre Vauthier, amikor nekilátott a 2022-es tavaszi haute couture kollekciója megalkotásának. A világhírű francia divattervező valami újat, valami eddig nem tapasztalt élményt kívánt átadni a rajongóinak, amely túlmutat az alkotó egyéni megnyilvánulásain, hűen tükrözi az újjáéledő energiát, a kulturális sokszínűséget, a zenei ízlés fejlődését és a vágyak különbözőségét. Tollak, tüllök, fodrok és az elegancia modern csillogása egy nagyszerű bemutatón a Paris Fashion Weeken.

100_32.jpg

Tovább

Givenchy szettek az utcai viseletek világában

Valahol a sportruházat és az estélyik világa közé lőtte be a 2022-es őszi ready-to-wear kollekcióját a Givenchy. A patinás francia divatház kreatív igazgatója, Matthew M. Williams a márkára jellemző kifinomult párizsi sikket hátrahagyva nagyrészt sötétzöld és fekete színben megjelenített gyűjteményt vitt kifutóra, amellyel az utcai viseletre fókuszált. A réteges szettek nyomott mintás pólókból, fémes logóval kivarrt pulóverekből, bő farmernadrágokból és földet söprő kabátokból álltak össze. Íme, egy különleges divatbemutató részletei a Paris Fashion Weekről!

200_20.jpg

Tovább

... és akkor kifutóra lépett a Halál

Immáron a harmadik kollekcióját mutatta be a párizsi couture divathéten Charles de Vilmorin. A tehetséges francia divattervező 2022-es tavaszi ruhadarabjait a groteszk látványvilággal rendelkező Tim Burton filmek ihlették, amelyekben a halál hűvös érintése a lelkünkig hatol. A couture gyűjtemény cseppet sem sötét vagy taszító, inkább színes és kihívóan nagyvonalú, mintha a designer kifigurázná az életünkbe váratlanul betoppanó Kaszást.

100_24.jpg

Tovább

Oscar de la Renta pazar tavaszi kollekciója

A márka névadójának szuperromantikus megoldásai, mesés virágdíszítések és drámai szabásvonalak jellemzik az Oscar de la Renta 2022-es tavaszi kollekcióját. Laura Kim és Fernando Garcia kreatív tervezők élénk színű textíliái olyan könnyedséggel keltek életre a New York utcáin készült fotósorozatban, hogy attól még a legelszántabb divatszkeptikusok szíve is meglágyul.200_19.jpg

Tovább

Drakula vacsorája a párizsi éjszakában

Egy hollywoodi vámpírfilm szereplőit megszégyenítő rémülettel sorakoztak fel a Viktor & Rolf modelljei a divathéten. A különleges ruhakölteményeiről ismert tervezőpáros a tőle megszokott teátrális elemekkel készítette el a 2022-es tavaszi haute couture kollekcióját. Ezúttal a ruhák vállvonalát a nyak fölé emelték, fűzőket és látványos fodrokat alkalmaztak, a drámai hatást kísérteties sminkkel és vámpíros körmökkel fokozták. Így lett a gyönyörű nyakú feleségekből Drakula vacsorája a párizsi éjszakában.

001_20.jpg

Tovább

Amikor a megtagadott érzékiség újraéled a divatban...

Elképesztő színekkel és izgalmas formavilággal rukkolt elő a párizsi divathétre Dries van Noten. A világhírű belga divattervező a 2022-es őszi kollekcióját egy dekadens francia bérházban mutatta be, ahol a múlt megfáradt, rozoga és nyugtalanítóan ódon emlékei új értelmet adtak az 1940-es évek viseleteiből inspirálódott,  gazdagon rétegzett textúráknak. Merész anyaghasználat, különleges állatminták, hangsúlyos ékszerek és pimaszul harsány rúzsok sorakoznak egy nem mindennapi gyűjteményben. Az érzékiség újraéled a divatban.

8_468.jpg

Tovább

Mennyei illatok a textíliák nyelvén elbeszélve

A minimalizmus és az egyszerűség jellemzi az Ashi Studio 2022-es tavaszi kollekcióját. A párizsi székhelyű márka egy 14 - ebből 5 férfiaknak szánt - szettből álló mesés couture ruhasorozatot mutatott be a divathét keretein belül. A buja kertek hipnotizáló virágillata ihlette kreációkat a könnyed anyagok és az aprólékos kézi díszítések teszik emlékezetessé.

100_17.jpg

Tovább

A 2022-es Met-gála pompás ruhakölteményei

Minden év májusának első hétfője a divatról szól a New York-i Metropolitan Múzeumban. Ilyenkor a világhírű színészek, zenészek, modellek, divattervezők, politikusok, üzletemberek és közéleti személyiségek összegyűlnek az intézmény Museum of Costume Art részlegének - hivatalosan The Anna Wintour Costume Center -  nagyszabású gáláján. A 2022-es esemény idén május 2-án került megrendezésre, ezúttal az “In America: An Anthology of Fashion” tematikájára és a hozzá kapcsolódó nagyszerű kiállításra épült. A hírességek különleges, egyedi, izgalmas és sokszor meghökkentő ruhakölteményekben jelentek meg az est vörös szőnyegén. Pillants be Te is a divat első számú ünnepére, a divatvilág Super Bowl-jára!

blake_lively_in_versace_1.jpg

Blake Lively színésznő az esemény egyik védnökeként kapott meghívást. Elképesztő Versace ruháját New York City ikonikus épületei, a felhőkarcolók számtalan ablaka, a Hudson folyó és az Atlanti-óceán kéksége ihlették.

Tovább

Sikkes balerinák a romantikus regények világában

A romantikus lányregények rózsaszín világába helyezte az új kollekcióját a Rodarte. Az amerikai Kate és Laura Mulleavy nővérek 2022-es őszi kreációi az optimizmusról, a kényelemről, a csillogásról és a mozgás szeretetéről mesélnek.

100_29.jpg

Tovább

A színek hatalma Tom Ford kollekciójában

A New York-i divathét Tom Ford nélkül elég sivár volt. A világhírű amerikai designer a csapatában felmerülő koronavírus okozta problémákra hivatkozva lemondta a kifutós bemutatóját, helyette egy nagyszerű fotósorozatban prezentálta a 2022-es őszi szezon férfiaknak szánt kollekcióját. A klasszikus szabásvonalak mellett ezúttal sportos outfitekkel, izgalmas kiegészítőkkel és kellemesen élénk tónusokkal is találkozhatunk Fordnál. Íme, a nagyszerű ötletek kicsiny tárháza egy színesebb és élettel teli férfi gardrób kialakításához!

19_303.jpg

Tovább

Az egyensúlyt tükröző zen ereje

Bár az ismert márkák jelenleg a metaverzum világában nyomulnak, Yohji Yamamoto mégis egy fantasztikus divatbemutatóval érkezett a párizsi divathétre. A japán designer 2022-es őszi ready-to-wear kollekciójával a rá jellemző posztmodern formákat, minőségi anyaghasználatot és egyedi szetteket hozta el a francia fővárosba. Látványos és szókimondó alkotások kerültek kifutóra, amelyek a látszólagos káoszban a szépséget és az egyensúlyt tükröző zent hirdetik.400_8.jpg

Tovább

Stílusos olasz sziluettek a hétköznapi istennőknek

A világ változásaira érzékenyen reagálva szinte percről percre átalakul az egyik legnépszerűbb gazdasági és művészeti ágazat, a divat. Ez egy soha meg nem álló, mindig megújulni képes, dollármilliárdokat forgató rendszer, amelynek jeles képviselői a kortárs divattervezők. A könnyed és stílusos elegancia nagyköveteként vált ismertté Alberta Ferretti olasz designer, akinek a 2022-es őszi ready-to-wear kollekciója a vörös szőnyeges estélyik kínálatából a mindennapi viseletek irányába tolódott el. Változnak a piaci igények, változnak az öltözködési szabályok is, ám Ferretti szerint egy csodásan libbenő sifonruha mégsem hiányozhat egyetlen nő ruhatárából sem.

100_27.jpg

Tovább

Mert a fenntartható couture a jövő divatja...

Elérkezett az idő, amikor a párizsi haute couture-be begyűrűzött a környezettudatosság és a fenntarthatóság. Bár ez a divatszegmens eddig is a kis darabszámú, kézi díszítéssel készült egyedi kreációkról szólt, tehát a couture esetén nem igazán beszélhetünk túltermelésről vagy felesleges textilhulladék felhalmozásáról. A magasfokú szabászattal rendelkező divatházak felismerték, hogy az újrahasznosított vagy a megbízható forrásból származó anyagok használata a Föld teljes kizsákmányolása nélkül egy szebb jövő felé vezethet. A környezetbarát couture nagykövete, Ronald van der Kemp a 2022-es tavaszi kollekcióját nagyrészt szövetmaradékokból és virágbolti hulladékanyagokból állította elő. Nézzétek csak, milyen mesés ruhaköltemények születtek!

100_28.jpg

Tovább

Csipkék és masnik, avagy a szexi francia sikk nyomában

A francia divat mindig is a kifinomult ízlésről, a magas minőségű anyaghasználatról és a különleges szabásvonalakról szólt. Napjainkban a párizsi haute couture házak a klasszikus eleganciát ötvözik a textilipar újdonságaival úgy, hogy közben előrevetítik a következő évszak öltözködési szokásait. Az alkalmi és vörös szőnyeges megjelenés kiemelkedő alkotója Alexis Mabille, aki a lágy esésű kelméket minden szezonban sikkesen romantikus ruhakölteményekké varázsolja. A 2022-es tavaszi kollekciója telis-tele van a rá jellemző gyönyörű ívekkel, lenyűgöző fodrokkal, szexi csipkékkel és a védjegyének számító masnikkal.

16b.jpg

Tovább

Amikor a Fendi megcélozta a világűrt...

Kim Jones divattervező nem a SpaceX rakétáin, hanem a képzelet szárnyán repít el bennünket egy különleges világba, a Fendi világába. A világhírű olasz márka 2022-es tavaszi haute couture kollekciója egy izgalmas utazás az emberiség gazdag múltja és a sci-fi filmekbe illő jövője között. A felsorakoztatott ruhákon elképesztően gyönyörű római kori boltívek, szobrok és szökőkutak jelennek meg, a futurisztikus élményt a letisztult szabásvonalak és a modellek arcán megcsillanó, űrkorszakot idéző kristályok adják. Bámulatos pillanatok, amelyek Elon Musk dollármilliárdos terveit is felülmúlják.

001_19.jpg

Tovább

Ünnepeld a szerelmet egy mesés Tony Ward esküvői ruhában!

Lady Cosmopolita néven mutatta be a 2022-es őszi La Mariée kollekcióját Tony Ward. A világhírű libanoni divattervező különleges menyasszonyi ruhái romantikus szabásvonalakkal, lágy fodrokkal és mesés részletekkel keltek életre. Íme, a tökéletes inspiráció az esküvői szezonra!

11_433.jpg

Tovább

A letisztult vonalú Christian Dior ruhaköltemények

Amíg a teljes divatvilág a metaverzumra van ráfeszülve, addig a Christian Dior kreatív igazgatója, Maria Grazia Chiuri az offline világ értékeire hívja fel a figyelmet. A világhírű francia divatház 2022-es tavaszi haute couture kollekciója a kézműves hagyományok szépségét és azok felbecsülhetetlenül gazdag kincseit, a valódi emberi kapcsolatokat és a személyes érintés semmihez sem hasonlítható varázsát hangsúlyozza. A Dior ezúttal letisztult szabásvonalakat és aprólékos kézi díszítéseket hozott el a párizsi divathétre.

dior_2022.jpg

Tovább

A Valentino párizsi bemutatója az isteni Jon Kortajarenával

Egy kortól és testalkattól független, mesés kollekciót mutatott be a Valentino. A világhírű olasz divatház 2022-es tavaszi haute couture darabjai az 'Anatomy of Couture' vagyis a couture anatómiája címet kapták. A kifutón felsorakozó modelleken - többek között Kristen McMenamy, Lara Stone, Jon Kortajarena - klasszikus vonalvezetésű, pompás kézi díszítésekkel ellátott ruhaköltemények mellett végre láthattunk férfiaknak szánt magasfokú szabászatot is. Erős üzenet arról, hogy bizony új szelek fújnak Párizsban. 

100_25.jpg

Pierpaolo Piccioli divattervező és modelljei a Valentino show fináléjában

Tovább

50 elképesztő szett a Oscar-gála Vanity Fair after partiján

Nemcsak a 2022-es Oscar-díjátadó vörös szőnyeges bevonulása, hanem a filmes esemény levezető fogadása is különleges ruhakölteményeket tartogatott a divatrajongók számára. Az év legcsillogóbb partijának 50 exkluzív szettjét hoztam el a következő összeállításban.
kim_kardashian_west2.jpg

A celebgálák királynője, Kim Kardashian West egy izgalmas Balenciaga ruhában tette tiszteletét az eseményen

Tovább

A 2022-es Oscar-gála lenyűgöző ruhái

Magyar idő szerint hétfő hajnali 2 órakor a hollywoodi Dolby Theatre-ben 94. alkalommal kiosztották a filmvilág legrangosabb kitüntetéseit, az Oscar-díjakat. 2022-es gála egy igencsak színes és látványos vörös szőnyeges bevonulással kezdődött, ahová a sztárok a világhírű divatházak exkluzív ruhakölteményeiben érkeztek. A pompás nyitány képes beszámolóját elsők között csodálhatjátok meg itt a GaborSzakacs Blogon.

1_ariana_debose_in_valentino_haute_couture2.jpg

Ariana DeBose a Valentino-ház haute couture darabját viselte a vörös szőnyegen, majd átvette a a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat Steven Spielberg West Side Story feldolgozásában nyújtott alakításáért.

Tovább

A virágtengeren ringatózó Elie Saab ruhaköltemények

"Virágok? Tavasszal? Eredeti!" - mondta roppant lekicsinylő hangsúllyal Miranda Priestly Az ördög visel Pradát visel című nagysikerű mozifilmben. Ez a mondat oda és vissza beégett az összes divatrajongó elméjébe, ám Elie Saab 2022 tavaszán úgy döntött, hogy az haute couture kollekciójában a virágmotívumot alkalmazza. A világhírű libanoni divattervező a kommersz jegyeket átlépve egy elképesztően színes és csillogó gyűjteménnyel állt elő, amelynek szinte minden darabját puha organza bougainvilleával rakta tele. A végeredmény pedig egy igazán romantikus, egy cseppet mediterrán és nagyon is a vörös szőnyeges gálákra kívánkozó ruhasorozat lett.

1_481.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása