GaborSzakacs

Gaudí ihlette Pamella Roland ruhaköltemények

2022. január 19. - gaborszakacs

„Antoni Gaudi építészete és a lélegzetelállító Sagrada Familia-bazilika inspirált bennünket” - osztotta meg a divatrajongó közönségével az elsődleges inspirációs forrását Pamella Roland. Így már nem nehéz kitalálni, hogy a kedvenc amerikai divattervezőm 2022-es pre-fall kollekcióját a Barcelona arculatát meghatározó művész ihlette. A népszerű fashion designer színes textíliái, kézi gyöngyözései és puha tolldíszítései segítségével, na és persze a képzelet szárnyán elrepülhetünk Katalónia fővárosába. Készen álltok egy stílusos kiruccanásra?

b_9.jpg

Tovább

Chanel időutazása a szupermodellek aranykorába

Lökdösődő fotósok, kattogó vakuk és pörgő-forgó modellek a Chanel bemutatóján. A világhírű francia márka a szupermodellek aranykorát idézte meg a 2022-es tavaszi ready-to-wear kollekció show-ján. Viszontláthattunk egy olyan korszakot, amikor kirobbanó egyéniségek léptek a kifutóra, akik mosolyogtak, kecsesen mozogtak és ténylegesen életre keltették a ruhákat. A Chanel ezúttal sem okozott csalódást, Virginie Viard tervező felsorakoztatta az elmúlt évtizedek ikonikus tweedjeit, táskáit és gyöngysorait. Újragondolva, amúgy 2022 stílusában. 

i.jpeg

Tovább

A velencei álom Zuhair Murad módra

A velencei Canale Grande paloták csillárjainak fényeit és csillogását idézte meg legújabb kollekciójában Zuhair Murad. Kedvenc libanoni tervezőnk 2021-es ősz-téli haute couture darabjai a mór történelmi hagyományokat, a modern luxust és az időtlen gazdagságot hivatottak bemutatni. Mert a mögöttünk álló két év után „a nők ma arra vágynak, hogy a fényben legyenek”...

26_103.jpg

Tovább

Hókirálynők Elie Saab kifutóján

A kifinomult elegancia és a sikkes megjelenés soha nem megy ki a divatból. Ezt jól tudja a világhírű libanoni divattervező, Elie Saab is, aki a 2009-es őszi couture kollekcióját hófehér darabokból állította össze. A gyűjtemény olyan különlegesre - és a divatszakma befolyásos képviselői szerint megosztóra - sikerült, hogy az a mai napig megállja a helyét. A vakítóan fehér ruhaköltemények semmiképpen sem a taszítóan hűvös eleganciát, sokkal inkább egy téli álmot hivatottak életre kelteni.001_17.jpg

Tovább

Tony Ward új kollekcióját Diana Ross dala ihlette

A 2022-es tavaszi sziluetteket felvonultató párizsi divathét során a tervezők arra szerettek volna emlékeztetni bennünket, hogy mennyire nagyszerű érzés az otthoni mackógatyából kibújni, rendesen felöltözni és elmenni szórakozni. A libanoni tervező, Tony Ward a legújabb kollekcióján keresztül felteszi a kérdést: „mire van szüksége a világnak?” A választ Diana Ross „If The World Just Danced” című dalában találta meg a designer. A gyűjteménye színes, csillogó és élettel teli darabjai azoknak a nőnek készültek, akik az egész éjszakát szeretnék áttáncolni. Mert ha a világ táncolna... talán minden könnyebb lenne...

9_441.jpg

Tovább

Michael Cinco divatbemutató a párizsi American Cathedralban

Őszintén bevallom, hogy egy régi álmom teljesült, amikor Michael Cinco divatbemutatójára kaptam meghívást a Paris Fashion Weeken. A mesés couture ruhakölteményeiről ismert designer a 2022-es tavaszi kollekcióját felvonultató show-ját a párizsi George V sugárúton található American Cathedralban rendezte meg. A pillangó metamorfózisa, az újjászületés metaforája ihlette sziluettek a márkára jellemző finom anyagokból, rafinált szabásvonalakkal és elképesztően aprólékos kézi díszítésekkel keltek életre. A következő összeállításban a divathét előkelő eseményéről olvashattok itt a GaborSzakacs Blogon.
15a_3.jpg

Tovább

Rami Kadi x Cartier csúcsminőségű pillanatai

Egy szuperelegáns prezentáció keretén belül mutatta be első együttműködését a couture ruhakölteményeiről ismert libanoni divattervező, Rami Kadi és a patinás ékszerház, a Cartier. A mesés panorámájú The St.Regis Abu Dhabi hotel királyi lakosztálya ideális környezetnek bizonyult a különleges kollaboráció debütálásához. Stílus és luxus egy helyen, nézzétek csak!

4_452.jpg

Tovább

Mert a fenntartható divat is lehet szexi...

A kortárs divat áradó sokszínűségéből is képes kitűnni fantáziadús kreációival Ronald van der Kemp. A holland divattervező 2021-es őszi couture kollekciója az elsöprő nőiesség, a klasszikus szabásvonalak, a pimasz és pikáns részletek, de mindenekelőtt a fenntarthatóság elveit követve kelt életre. Mmm, mennyi szín és micsoda textúrák!1_439.jpg

Tovább

5 nagyszerű kollekció a New York-i divathétről

A 2022-es tavaszi ready-to-wear kollekciókat felvonultató New York Fashion Week az egyenjogúságról, az esélyegyenlőségről, a kirobbanó nőiességről és a valódi girl power érzésről szólt. Az alábbi összeállításban elhoztam nektek az 5 legizgalmasabb divatbemutató ruháit, amelyek inspirációt adhatnak a következő szezon nagy gardróbfrissítéséhez.

nyfw_2022_rtw_2_1.jpg

Tovább

Olivier Theyskens textilvarázslata a párizsi divathéten

Bár a divatszakma óriási felhajtásra számított Olivier Theyskens legújabb kollekciójának bemutatása kapcsán, ám a neves designer kifutós fashion show helyett egy izgalmas prezentációra várta a meghívott vendégeit. A párizsi Palais Galliera gyönyörű körfolyosóján 22 különleges sziluett sorakozott. A pillekönnyű anyagok, a meglepő minták, formák és textúrák összessége olyan hatást keltett, mintha a modellekre öntötték volna a teljes 2022-es tavaszi ready-to-wear gyűjteményt.

0001_3.jpg

Tovább

Valami régi, valami új, avagy a Patou-ház öröksége

Egy patinás francia márka újraindítása mindig óriási kihívás elé állítja a kreatív szakembereket. Zseniális tervezők, marketingesek és üzletemberek hada dolgozik azon, hogy a szellemi örökséget tisztelve egy modern, ízléses és eladható irányt tudjon az igencsak telített piacra visszavezetni. Jean Patou egykori divatháza főnixmadárként éledt újjá, amikor Guillaume Henry elfoglalta a kreatív igazgatói széket, majd egyedi látásmódjával pillanatok alatt visszatette a Patou-t a párizsi divatéletbe. A Paris Fashion Week idején a ház prezentációján jártam, ahol testközelből találkoztam a 2022-es tavaszi ready-to-wear darabokkal. Mesés fodrok, hatalmas gallérok, különös vödörkalapok minden mennyiségben, első kézből itt a GaborSzakacs Blogon.

aa_4.jpg

Tovább

Imádnivaló nosztalgiahullámok Zuhair Murad legújabb ruháin

Akár egy séta a firenzei Boboli-kertben vagy egy romantikus nyári éjszaka Rómában. Ezeket a hangulati képeket festi meg a 2022-es tavaszi ready-to-wear kollekciójával Zuhair Murad. Kedvenc libanoni designerünk ezúttal a hordható eleganciát vegyítette a kézműves hagyományokkal, a csipkéket finom fodrokkal, a modern csillogást pedig rokokó túlzásokkal tette emlékezetessé. A Vidal Sassoon frizurák és a Barbie-utóérzet mind-mind a nosztalgikus optimizmust szolgálják.

2_445.jpg

Tovább

Mennydörgő vízesés és fényjáték a Saint Laurent bemutatóján

Egy látványos divatbemutatóval tért vissza a fashion show-k világába a Saint Laurent. A világhírű francia márka az elmúlt másfél évben a digitális lehetőségeket kihasználva, izgalmas videókban tárta a nyilvánosság elé a legújabb ruhadarabjait, ám most a 2022-es tavaszi ready-to-wear kollekció egy látványos performansz keretén belül debütált. A divatházra jellemző hatalmas vállrészek, skarlátvörös ajkak és vékony tűsarkak sorakoztak a párizsi Trocadéron felállított szabadtéri kifutón. Na meg káprázatos fényjáték és víz és víz és víz...

ysl_1.jpg

Tovább

Cardi B elképesztő szettjei a párizsi divathéten

"Senki sem szórakozott jobban a párizsi divathéten, mint Cardi B" - írta a Vogue az amerikai rapperről. És valóban! Az extravagáns külsejű előadó polgárpukkasztó összeállításokban sokkolta a sikkes megjelenéséről és a kifinomult ízléséről ismert francia fővárost. 

001_15.jpg

Tovább

Elie Saab ruhák minden mennyiségben

A Paris Fashion Week az év legnagyobb divateseménye. Ilyenkor a francia fővárosba utaznak a jelentős magazinok divatszerkesztői, az ismert vagy kevésbé ismert designerek, stylistok, fotósok, bloggerek és persze sok-sok híresség is, hogy szemügyre vegyék a divatházak következő szezonra szánt ruhadarabjait. A 2022-es tavaszi kollekciókat felvonultató eseményt szeptember 27. és október 5. között rendezték meg, amelyen jómagam is részt vehettem, így újra testközelből átélhettem a fergeteges hét jelentős divatpillanatait. A következő összeállításban a kedvenc libanoni tervezőnk, Elie Saab legfrissebb munkáit mutatom be itt a GaborSzakacs Blogon egyenesen Párizsból.

a_masolata.jpg

Tovább

Vauthier: „A francia divat a csábításról szól”

Pezsgő, osztriga, gyémántok és sejtelmes fekete ruhák a buja párizsi éjszaka hozzávalói. Alexandre Vauthier francia divattervező pontosan ismeri a receptet és kitűnően leképezte ezt a textíliák nyelvére a 2021-es őszi couture kollekciójában. Sokat sejtető kelméket, kézműves díszítési technikákat és nagyvonalú íveket sorakoztat fel némi csillogással és egy jó adag dögös kisugárzással meghintve. Hölgyeim és uraim, íme, a szezon legcsábítóbb gyűjteménye!

00022-alexandre-vauthier-couture-fall-21-credit-brand.jpg

Tovább

A kifinomult ízlés és a modern elegancia találkozása

Kedvenc amerikai fashion designerem, Pamella Roland bemutatta a káprázatos színekben tündöklő vadonatúj kollekcióját. A 2022-es tavaszi ready-to-wear darabok a tervezőtől jól megszokott kifinomult ízlést, rafinált szabászati megoldásokat és lélegzetelállító díszítési technikákat hozzák. Mert a modern elegancia a következő szezonban sem megy ki a divatból...

00_6.jpg

Tovább

A 2021-es Met-gála extravagáns ruhakölteményei

A hagyomány szerint minden év májusának első hétfője a divatról szól a New York-i Metropolitan Múzeumban. Ilyenkor a világhírű színészek, zenészek, modellek, divattervezők és közéleti személyiségek gyűlnek össze az intézmény Museum of Costume Art részlegének - hivatalosan The Anna Wintour Costume Center -  nagyszabású gáláján. A 2021-es esemény szeptember 13-án került megrendezésre, az “In America: A Lexicon of Fashion” tematikájára és a hozzá kapcsolódó nagyszerű kiállításra épült. A hírességek pedig meghökkentő, egyedi és izgalmas ruhakölteményekben jelentek meg az est vörös vagyis ezúttal krémszínű szőnyegén. Pillants be Te is a divatvilág Super Bowl-jára!

billie_eilish_in_oscar_de_la_renta2.jpg

Billie Eilish énekesnő egy grandiózus Oscar de la Renta estélyiben érkezett az eseményre. A sziluettjét Marilyn Monroe ikonikus megjelenése - és ahogyan ő fogalmazta, a Holiday Barbie - inspirálta. A háttérben a ruha megálmodói, Laura Kim és Fernando Garcia divattervezők láthatók.

Tovább

Virágok közt veled lenni, tudom, szép volna, kedvesem...

"...virág sincsen, te sem vagy már / miért hagytuk, hogy így legyen?" - énekelte az Illés-együttes, majd Koncz Zsuzsa is a magyar zenetörténeti klasszikusban. Bár ők nem a léleksimogató romantikát vagy az idealizált szépséget jelenítettek meg a taktusaikban, sokkal inkább egy erős politikai üzenetet közvetítettek. A virágot, mint a nőiesség első számú szimbólumát képezte le a textíliák nyelvére a 2021-es őszi haute couture kollekciójába Alexis Mabille. Az ismert francia designer hízelgően érzéki, szórakoztató és látványos couture kísérletezése szoborszerű sziluettekben kelt életre. 

1_440.jpg

Tovább

Monique Lhuillier romantikája 2022 tavaszán

Nincs is lélekemelőbb pillanat, mint amikor a napsütötte toszkán vidéken sétálsz életed szerelmével. A boldogság ezen apró momentumát ragadta meg Monique Lhuillier, amikor a 2022-es tavaszi ready-to-wear kollekciót fotóztatta Olaszországban. Lágyan libbenő anyagok, színes virágapplikációk, nőies szabásvonalak és romantikus fodrok művészi módon megkomponált látványából állt össze ez a nagyszerű ruhasorozat. 

001a_2.jpg

Tovább

Ragadd meg a luxus lényegét!

Pazar anyagok, izgalmas szabásvonalak és lenyűgöző formavilág jellemzi az Ashi Studio 2021-es őszi haute couture kollekcióját. A klasszikus elegancia és a kifinomult részletek találkozásából született ruhaköltemények titka csupán ennyi: egyszerűen nagyszerűek!

1_437.jpg

Tovább

Csillogó partiszettek az őszi szezonra

A legendás Studio 54 világa ihlette az Azzaro 2021-es őszi haute couture kollekcióját. Olivier Theyskens kreatív igazgató egy olyan divattörténeti utazásra kalauzol el bennünket, ahol a test szépsége, a fémes csillogás és a soha véget nem érő partik sora tette boldoggá a nyitott szellemiségű fiatalságot. A designer belga érzékenysége, az amerikai diszkókorszak és a francia kifinomultság metszéspontjában pedig elképesztő szettek születtek.

7_426.jpg

Tovább

Mesés ruhaköltemények a Valentino velencei bemutatóján

A velencei Gaggiandre hajógyár területén mutatta be a 84 szettből álló őszi kollekcióját a Valentino. A Pierpaolo Piccioli kreatív igazgatása alatt lévő olasz világmárka ezúttal is elképesztően színes, élettel teli és nagyvonalú haute couture ruhakölteményekkel lepte meg a divatrajongókat. A következő összeállításban megcsodálhatjátok a gyűjtemény legszebb darabjait, nézzétek csak!

1_435.jpg

Tovább

Romantikus remények Giambattista Valli tülltengerén

Párizs kifinomult eleganciája és a jövőbe vetett hit ereje ihlette Giambattista Valli új kollekcióját. A világhírű designer 2021-es őszi haute couture ruhakölteményei mintha egy dollármilliókból legyártott Netflix sorozat jelmezei lennének valahol az Emily Párizsban és a Drakula metszéspontjában. A roppant színes textilsorozatban találkozhatunk hatalmas tüllruhákkal, feszes vonalvezetésű nadrágos szettekkel és (végre!) szupermenő pasicuccokkal is. Szerelem, ármány, bűn és stílusos megjelenés egyenesen a divat fővárosából.

1_434.jpg

Tovább

"A több több, a kevesebb unalom"

... mondta a 99 éves amerikai üzletasszony és világhírű stílusikon, Iris Apfel. És milyen igaza van! Minden bizonnyal ezt az elvet vallotta Elsa Schiaparelli divattervező is, akit a szürrealista jegyeket felvonultató kreációi tettek a divattörténet kiemelkedő alakjává. Schiaparelli patinás francia divatháza napjainkban újra a régi fényében tündököl és ez a felemelkedés Daniel Roseberry kreatív igazgatónak köszönhető. A designer 2021-es őszi haute couture kollekciója a tőle megszokott merészség, meghökkentés és nagyvonalúság hármasára épült. Gyere, lépjünk be együtt a szoborszerű alkotások pazar világába! 

12_380.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása