GaborSzakacs

Az igézően szép Jean Paul Gaultier sziluettek

2023. március 25. - gaborszakacs

A régi korok exkluzív szalonbemutatóit idézte meg a Jean Paul Gaultier a párizsi divathéten. A világhírű francia divatház vendégtervezője, Haider Ackermann a névadó designer haute couture munkássága előtt tisztelgett a kifutóra vitt 2023-as tavaszi kollekcióval. Tiszta és éles szabásvonalak, építészeti megoldásokat megszégyenítő ívek és nyugalmat árasztó sziluettek sorakoztak fel a sikkes gyűjteményben. 

100_63.jpg

"Wow! Ez aztán a kortárs haute couture!" - gondoltam magamban, amikor megláttam a Jean Paul Gaultier 2023-as tavaszi couture kollekcióját. Igen, ezen a párizsi divatbemutatón valóban minden couture volt, a helyszín, a modellek, a szabásvonalak, a díszítési technikák, na meg a fashion show nyugalmat árasztó, a régi szalonbemutatókat megidéző exkluzivitása. A klasszikus értelemben vett, ám igenis mai francia eleganciával találkozhattunk Gaultier kifutóján. Az igézően szép műsort Haider Ackermann divattervezőnek köszönhetjük, aki a névadó nyugdíjba vonulása óta - Olivier Rousteing, Glenn Martens és Chitose Abe után - immáron a negyedik designerként készíti el az aktuális szezon JPG kreációit.

A couture design minden értékét szem előtt tartva, egy végtelen jégkék szőnyegen érkezett a tavaszi kollekció a nagyközönség elé. A nézőtéren egyébként olyan hírességek foglaltak helyet, mint Tilda Swinton, Baz Luhrmann, Timothée Chalamet, a francia film élő legendája, Catherine Deneuve és maga Jean Paul Gaultier. A testre szabott, JPG művészetét meg-megvillantó sziluettek esztétikája a tavaszi szezonban kiemelkedik a többi ismert márka termékei közül. Ackermann éles vágásokat használt, kerüli a teátrális, túlzó díszítéseket, ehelyett a design és a forma szépségére hívja fel a figyelmet. Cseppet sem bohém vagy hatásvadász módon vicceskedő, sokkal inkább nagyvonalú és roppant elegáns darabokat vonultatott fel, amelyekkel tiszteli és kiemeli a nőiességet. A teljes gyűjtemény nyugalmat és kifinomultságot áraszt, egyszerűen varázslatos.

A régi idők divatbemutatóinak hangulata köszönt vissza a kifutóra lassú léptékkel érkező és a fotósok előtt pózoló modellek játékában, így a vendégek minden egyes sziluettet és azok részleteit tényleges közelségből vizsgálhattak meg. A makulátlan fekete nadrágkosztümök, a szűk frakkok, a geometrikus vonalú felsők, a körvonalas ujjrészekkel ellátott kabátruhák, a ferdén vágott kabátok Ackermann és Gaultier lenyűgöző művészetét egyesítették. Rendkívül igényes vállalás a mai divatban olyan részletekre ügyelni, mint a köpenyek és kabátok kontrasztos bélése, amely igazán izgalmassá és emlékezetessé teszi a megjelenést. Imádnivaló a visszafogott drámaiság és az elegáns minimalizmus párosítása egy-egy szetten belül. Haider Ackermann igazolta, hogy az haute couture szenzációs erejének helye van a modern világban.

Jean Paul Gaultier Spring 2023 Couture kreációk a párizsi divathéten

Haider Ackermann elképesztő formavilágot hozott a Jean Paul Gaultier tavaszi kollekciójába

Fotók: Isidore Montag / Gorunway.com / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4018077822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása