GaborSzakacs

Eddie Corps látványos ruhái a párizsi divathéten

2023. február 10. - gaborszakacs

A Paris Fashion Week keretein belül mutatta be a 2023-as tavasz-nyári kollekcióját Eddie Corps. A mexikói születésű Párizsban alkotó divattervező legújabb ready-to-wear alkotásait a szülőföldjének páratlan természeti szépségei és a nagyvilágban tett utazásai ihlették. Ahogyan a perzselő sivatagi hegyek találkoznak a Csendes-óceán árapályával, úgy keltek életre a nőies szabásvonalakban a couture nagyvonalúságával díszített textíliák. A sikkes nadrágos szettektől a szexi koktéldresszeken át a vörös szőnyeges ruhákig egy teljes ruhatárat kínált az alkotó telis-tele csodás masnikkal, ragyogó flitterekkel, puha tollakkal és különleges ékszerekkel. Ismerjétek meg Eddie Corps munkásságát Magyarországon először itt a GaborSzakacs Blogon!

_n8a0008-3_copy.jpg

Egy igazán különleges divatbemutatóra kaptam meghívót a közelmúltban. Igazi multikulturális sokként hatott rám, amikor megtudtam, hogy a párizsi divathéten egyedüli magyarként a romániai nagykövetségen a mexikói születésű Eddie Corps fashion show-ján fogok részt venni. Mennyi szín, mennyi kultúra és mennyi világ találkozik ebben a csodaszép francia városban, gondoltam magamban. És így is lett!

Nagyjából másfél éve figyeltem fel egy fiatal srác érdekes párizsi posztjaira az Instagramon. Káprázatos paloták belső tereit, különleges anyagokat, érdekes ruhákat és különféle kulináris izgalmakat osztott meg a közösségi oldalán. Váltottunk pár üzenetet és kiderült, hogy szintén a divattal foglalkozik, ám ő nem ír, hanem divattervezőként alkot. A korábbi sportos, majd roppant szuperelegáns kollekciót és a világ különböző divatlapjaiban - többek között a Vogue Korea, Vogue Italia, Harper's Bazaar Vietnam, Harper's Bazaar Mexico, L'Offciel Cyprus, L'Offciel Lithuania, ELLE Arabia, Glamour Mexico, GQ Mexico - felbukkanó látványos fotósorozatait elnézve tudtam, hogy meg kell ismernem őt...

...és most itt ülök a párizsi romániai nagykövetség - a designer többször járt Erdélyben, lenyűgözi a táj egyedisége, innen a szoros kapcsolódás - első emeletének aranyozott stukkókkal díszített impozáns termében, ahol Eddie Corps bemutatójára várok éppen. A két összenyíló tér zsúfolásig megtelt a szakma képviselőivel, szerkesztőkkel, bloggerekkel és persze a közeli barátokkal.

Eddie Corps eddigi munkásságát és megnyerő személyiségét ismerve igencsak nagy elvárásokkal vártam a kifutóra érkező első sziluetteket. Az első sorban ülve alaposan szemügyre vehettem az anyaghasználatot, a vágási és díszítési technikákat. Mindennemű elfogultság nélkül állítom, nem okozott csalódást. Corps elmondása szerint a teljes gyűjteményt Mexikó természeti szépsége és a távoli tájakra tett utazásai során szerzett feledhetetlen élményei ihlették. A hazájára jellemző tájkép - ahogyan a perzselő sivatagi hegyek találkoznak a Csendes-óceán árapályával - kelt életre a textíliák nyelvén. A sziklás vidék textúráit, a víz és a homok változatos színeit idézte meg a libbenő és gyűrt anyagaival, a szobrászati megoldásokra emlékeztető szabászati íveivel, na meg a ragyogó flitterekkel és az egyedi ékszerekkel. 

Eddie Corps 2023-as tavasz-nyári ready-to-wear kollekciójában a háború utáni laza szabásvonalak és a bőséges derékrészek köszöntek vissza. A kifinomult francia életstílus, a klasszikus párizsi couture ízlésesen találkozott a balkáni folklórból vett puffos ujjakkal és a maxiszoknyákkal. A modern eleganciát a rafinált hasítékok és a hatalmas masnik hozták el. Külön szót érdemelnek a drámai vállrészek és a teátrális tolldíszítések, ezeket kifejezetten imádtam.

A párizsi romániai nagykövetség dísztermében egy csipetnyi Mexikó találkozott a távoli tájak színes kultúrájával és persze a francia divattörténettel. Corps a textilművészetén keresztül a világ sokszínűségére hívta fel a figyelmet, miközben arra emlékeztet bennünket, hogy bár különbözőek vagyunk, mégis egy világban élünk. Együtt.

Találkozás Eddie Corps divattervezővel a párizsi bemutató után a backstage-ben: 

20220927_195934.jpg

... és a végén egy kis extra hangulat szintén a backstage-ből. Érdemes szemügyre venni az izgalmas szabászati megoldásokat, a formákat, a látványos hajakat és sminkeket, na meg a különleges ékszereket.

Fotók: Eddie Corps Official / Christina Hennigstad / Jonathan Portugal / GaborSzakacs Blog

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4718027044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása