GaborSzakacs

Szuperszűk szettek és Julia Fox a Patou kifutóján

2022. december 09. - gaborszakacs

Sok-sok szezon után végre kifutós bemutatón vitte nagyközönség elé a legfrissebb kollekcióját a Patou. A patinás francia divatház 2023-as tavaszi ready-to-wear darabjait Guillaume Henry tervezte. A korábbi évszakok kényelmes és túlméretezett formái után végre láthattunk derekat hangsúlyozó, szuperkarcsú sziluetteket, sikkes kabátkákat, izgalmas miniruhákat és egészen hosszú csizmákat. A márkára jellemző élénk színek és romantikus fodrok ezúttal sem maradhattak el. A show fináléjában megjelent a kortárs divatikon, Julia Fox, aki szecessziós mintával díszített ruhájában egy életre beégett az emlékezetünkbe.

100_53.jpg

A Patou bájos főhadiszállásán, a párizsi Île de la Cité-ben rendezte meg bemutatóját a márka kreatív igazgatója, Guillaume Henry. A francia designer a világjárvány idején a patinás divatházat egy játékos, igazán fiatalos irányba vitte el, köszönhetően a francia tematikájú kollekcióknak, a kényelmes és túlméretezett ruhadaraboknak, na meg a népszerű influencereknek. A sok home office és digitális fashion week után a Patou ledobta láncait és kilépett a nagymenők piacára, ezért a 2023-as tavaszi ready-to-wear darabokat már élő közönség előtt, kifutón mutatta be. Henry csupa izgalmas formát és színt hozott ezzel a párizsi divathétre.

A koronavírus okozta világjárvány lecsengését követően, az elszigetelődés utáni évekre a Patou valódi testtudatos kialakítású, a klasszikus homokóra alkatot hangsúlyozó, szuperszűk sziluetteket, sikkes kabátkákat és izgalmas combcsizmákat hozott el. Szinte úgy tapadt minden anyag a modellek testére, mintha egy Alaïa bemutató részesei lennénk. Persze, megjelentek a divatházra jellemző romantikus hullámok és fodrok, na meg a terjedelmes ruhák is. A nude-bézs kreációk mellett az élénk árnyalatok, a vibráló színek is felsorakoztak. A kollekció érdekessége hogy Guillaume Henry a tavaszi szezonra egy rendkívüli együttműködés erejéig összeállt az 1904-ben alapított lábbeligyártó céggel, a Maison Ernesttel (zárójelben megjegyezném, hogy ez a neves brand gyártja a párizsi Folies Bergères sztárjai és fellépői számára a speciális fűzős csizmákat, amelyek jól bírják az intenzív mozgást, a táncot). A kollaborációban elkészített szandálok, cipők, bokacsizmák és hosszú csizmák igazán erőteljesek lettek.

A fashion show fináléjában felbukkant Kanye West egykori kedvese, az olasz-amerikai színésznő-modell, a mostanság leginkább kortárs divatikon szerepében tündöklő Julia Fox. Akár egy modern múzsa, úgy vonult végig a kifutón. A XIX. század végi színpadok és kabarék világából megidézett és mai köntösbe bújtatott Toulouse Lautrec-hősnő, aki szecessziós mintával díszített kék-sárga ruhájában és erős sminkjével pillanatok alatt bevéste magát az emlékezetünkbe. Vajon Fox tényleg a Patou múzsája lett vagy ez csak egy ügyesen kitalált marketingfogás a márka népszerűsítése, a szélesebb körű online és offline elterjesztés miatt?

A Patou Spring 2023 RTW kollekció különleges szettjei

31_57.jpg

Fotók: Patou Official / Vogue

Kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5617983396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása