GaborSzakacs

Vera Wang lenyűgöző fekete ruhái 2023 tavaszán

2022. november 30. - gaborszakacs

A lovas öltözetek szigorúsága és fegyelmezettsége ihlette Vera Wang 2023-as tavaszi ready-to-wear kollekcióját. A pompás esküvői ruháiról ismert amerikai divattervező legújabb gyűjteménye mégsem tipikusan lovas sorozat, sokkal inkább a modern nagyvárosi utcai viseletek és a vidék romantikájának stílusos találkozása a letűnt történelmi korok öltözeteinek tükrében. A vagány, kissé szexi, de mégis elegáns és sokoldalú szettek csupa-csupa fekete textíliákból keltek életre. Nézzétek csak!

23_225.jpg

Vera Wang ruhái mindig is a kiváló minőséget és a kortárs eleganciát mutatták be. A csodás esküvői sziluettjeiről ismert divattervező a nyári szabadságából egy hónapot Watermillben töltött. A település a lovas kultúrája és a pólópályái miatt roppant népszerű egész Amerikában. A hosszú vidéki séták alkalmával a designer azon kapta magát, hogy teljesen megbabonázta a lovak eleganciája és szépsége annak ellenére, hogy nem tartja magát egy tipikus lovas lánynak.. Persze, felfigyelt a lovas öltözetek szigorúságára és fegyelmezettségére, amelyek vonzóvá tették számára ezt a sportot. Így lett Wang 2023-as tavaszi ready-to-wear kollekciójának az elsődleges inspirációja a lovas kultúra.

Aki kicsit is ismeri Vera Wang munkásságát, az jól tudja, hogy a karrierje nagy részét a Ralph Laurennél töltötte, mielőtt 30 évvel ezelőtt elindította a menyasszonyi ruhákra épített saját márkáját. (Zárójeles kitérőként megemlíteném, hogy Ralph Lauren 1968-ban a sport iránti érdeklődése miatt nevezte el "Polo"-nak az első férfiruházati sorozatát. A jól szabott ingeket, nyakkendők és öltönyök meghódították az egész világot, a cég híres logója – egy pólójátékos – pedig a márka védjegyévé vált.) A többszintű lovas kapcsolódás ellenére Vera Wang kollekciója mégsem igazi lovas kollekció. Csupán a zsoké kalapokban és a kampányfotózás során használt lovaglópálcákban köszönnek vissza a sporthoz köthető jellegzetes részletek. A design, amit elhozott nekünk a következő szezonra, ízig-vérig Vera Wang.

A nagyvárosi utcai viseletek világát vegyítette a vidéki romantikával. A szettek nagy része roppant vagány, jól kombinálható, elemei külön-külön is viselhetők. A könnyű fekete taftból készült labdaruhákban és a többszintes szoknyákban visszaköszönnek a jellegzetes Wang-vonalak és a Wang-volumenek. Ügyesen játszik a fekete árnyékokkal és az eltérő anyagok textúrájával, emiatt - tudom, hogy furcsán hangzik - egy színes, izgalmas és gazdag kollekció állt össze a szemünk láttára. Valóban, ez a gyűjtemény igencsak dark, ám Vera Wang az elmúlt szezonokban bebizonyította, hogy ennek a vonalnak igenis van létjogosultsága. Érdekesség, hogy önmagát Balenciaga- és Rick Owens-lánynak nevezi, az öltözködésén jól megfigyelhetően visszaköszönnek a couture minőséget felvillantó, goth szemüvegen át kialakított összeállítások. 

Wang tavaszi szettjeiben megidézi a letűnt történelmi korok viseleteit - például a krinolin forma - , miközben modern és hordható ruhákat látunk. Kifejezetten jó érzékkel figyelt a részletekre, nagyon szépek a magas derekú rövidnadrágok és azok szegélyei, különlegesek a steppelt peplummal ellátott oszlopruhái, az organza ruhái pedig praktikusak, hiszen zsebekkel látta el őket. A sokoldalúsága és kombinálhatósága miatt az egyik személyes kedvencem az a roppant nőies szabásvonalú, grandiózus uszállyal ellátott taft miniruha, amely a teljes kollekció esszenciájaként jelenik meg.

"A divat önkifejezés: amikor felöltözöl, a személyiséged lényegét foglalod össze. Ez a vizuális kommunikáció esszenciája." - Vera Wang

"Igazi modernistának tartom magam. Még ha hagyományos ruhát is készítek, modern csavart adok neki. A múltat kutatom. Tudnom kell, mi volt korábban, hogy meg tudjam szegni a szabályokat." - Vera Wang

Fotók: Vera Wang Official / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9917986546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása